Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: Genåbning

Forstander på Agerskov Ungdomsskole, Lars Kristensen, er ugens klummeskribent. Privatfoto
Forstander på Agerskov Ungdomsskole, Lars Kristensen, er ugens klummeskribent.

UGENS KLUMME: Flere og flere unge er på vej tilbage til deres skoler efter en lang nedlukning, og det er bare så godt. Vi modtog vores elever i sidste uge (uge 11, red.)  - en fantastisk dejlig fornemmelse. Det er nu engang bedre at drive efterskole med elever og alle de ansatte, end uden.

Det blev selvfølgelig en modtagelse på fornemmeste vis med flag, balloner og den røde løber. Der var glæde og højt humør ved de mange gensyn. Mange har ikke set hinanden siden vi sendte eleverne på juleferie den 18. december. Med glæden og det høje humør, var der også en smule kilderen i maven. Lidt sommerfugle og en spænding ved at mødes igen. Mange spørgsmål ligger og ulmer lidt hos os alle. Genfinder vi det stærke fællesskab vi havde inden vi gik på juleferie, og hvordan er det at være sammen med så mange mennesker efter så lang ”alenetid”? Har jeg forandret mig, og hvordan vil det komme til udtryk? Og sikkert mange andre spørgsmål, der handler om det der sker i fællesskabet.

Med ovenstående spørgsmål, praktiske uvisheder om genåbningen og tiden mod sommer, lurer der en grum corona-trussel over os. Truslen med mulighed for at bare en enkelt person på skolen bliver testet positiv, og med risiko for, at vi skal lukke hele skolen ned, måske med hjemsendelse i en kortere periode eller tanken om, at smittetrykket i hele Danmark stiger så meget, at vi igen skal sendes hjem i en længere periode. En usikkerhed, der ligger og ”ulmer” i baghovedet. Vi har brug for det modsatte. Vi har behov for trygge rammer og en fornemmelse af tryghed. Med en ”trussel” om at Covid-19 dukker op igen, giver bestemt ikke tryghed.

Annonce

Tillid

Jeg har meget stor tillid til det danske ”system”. Regeringen, myndighederne, sygehusvæsenet og mange andre offentlige og private instanser. Tillid er vigtigt i vores skolekultur, i et samfund, eller i et hvilket som helst forpligtigende fællesskab. Danmark har et af verdens bedste tillidssamfund. Hvordan oplever de unge tillidsforholdet ved genåbningen? Er der noget der er blevet forandret, så tillidsforholdet er blevet ændret i løbet af corona-tiden, både til hinanden og til samfundet? Det er jeg meget spændt på og vil sikkert blive klogere på, når jeg i den kommende tid skal være tæt på en flok dejlige unge mennesker. Tryghed og tillid vil have vores fokus.

Hvilke andre udfordringer de unge har efter en lang nedlukningsperiode, er ligeledes værd at følge. De er gået glip af ni uger af deres efterskoletid og deres ungdomstid. De har ikke haft et ”normalt” ungdomsliv i et helt år. Hvad har de mistet i en pandemi- og en nedlukningstid? Og ikke mindst, kan de indhente det forsømte?

Jeg tror ikke på, at man bare kan begynde forfra og på samme niveau. Det kræver tid. Vi kan ikke bare lukke os inde i en boble og isolere os i en længere periode. Der skal tid til at finde sig selv i forhold til hinanden i det store forpligtigende fællesskab.


Jeg tror ikke på, at man bare kan begynde forfra og på samme niveau. Det kræver tid. Vi kan ikke bare lukke os inde i en boble og isolere os i en længere periode. Der skal tid til at finde sig selv i forhold til hinanden i det store forpligtigende fællesskab.

Lars Kristensen, forstander


Der er ingen tvivl om, at vi er meget glade for, at få vores elever hjem og jeg ser frem til den kommende tid, med ekstra fokus på de unges trivsel. Med glæde, med mange ungdomsoplevelser og et stærkt fællesskab. Lad os ikke gøre det for kompliceret, for hvor svært kan det være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce