Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: Råm-ø ] tak!

Annelie Gehrke Hansen
Annonce

I år er det in at holde sommerferie i Danmark. Aldrig har så mange danskere ferieret i eget land - og aldrig har så mange ferieboliger været revet så hurtigt væk. Og det er da bare et skønt ferieland, vi bor i.

I min familie har vi nu i et par generationer været så heldige at kunne holde det meste af sommerferien på en af Danmarks dejligste øer - Rømø.

At kunne genopleve ferieoplevelser fra sin egen barndom og videregive dem til familiens nuværende yngste generation er ganske enkelt en gave.

Her vrimler med turister (ja os selv inklusive jo) og aktiviteter af forskellig, og til tider dog også lidt tvivlsom, kvalitet. Så afprøver vi selvfølgelig dem og støtter gerne de initiativer, der virker tilforladelige og gode. Fair nok.

Alligevel så er det de gratis glæder fra min egen barndom, som stadig giver de allerstørste oplevelser.

For eksempel kartoffelmanden i plantagen. Godt nok sælger han desværre ikke længere sandkartofler inde i den gamle lade med fordums købmandsvægt og alverdens andre remedier fra en svunden tid. Men hans smukke landsted med stor køkkenhave og små indhegninger med heste græssende rundt om er stadig lige fantastisk. At cykle forbi på vej til Stagebjerg er som at cykle tværs igennem en Morten Korch film. Her står tiden stille.

Rådyrene rundt om på øen er en anden fornøjelse af de helt holdbare. Stadig naturligt sky for mennesker, men studerbare på passende afstand i de tidlige morgentimer og på lune stille aftener. I år med tvillinge-rålam, så vi er sikret de skønneste dyrenaboer også de kommende sæsoner. De små gratis glæder i det store. Det holder.

Og endelig så er der jo Vesterhavet og Lakolk. Eller pommesfrites-Strasse som mine forældres generation yndede at kalde det. Motorcykelentusiaster og gammeldaws is med kugler større end til et spil kroket. Evigt udsalg og halv pris året rundt i tøjforretningerne. Ingen tjekker vel længere, om den hele pris overhovedet ville være realistisk. Men ferieshoppet bliver der - og en sommerkjole eller er par billige shorts kommer årligt med hjem østpå

At det så i år blev til et par dage, hvor det nok nærmere burde ha heddet LaKOLDT, er bestemt til at leve med. For her er altså skønt uanset vind og vejr.

Men en ting siger jeg jer kære cafelatte-Københavnere på Fru Dax:

Her i Sønderjylland udtales det altså [Råm-ø].

Se så og lær det, tak. Og kom så endelig igen til næste sommer :-).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Gram og omegn samler ind til godt formål

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Gram: Intro-dag på padelbanen

Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Annonce