Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Lars Kristensen, klummeskribent
Lars Kristensen, forstander på Agerskov Ungdomsskole, er ugens klummeskribent.
Annonce

Bilen er pakket, som om vi skulle afsted i 14 dage, med børn, hund og andet ferieoverlevelsesudstyr. Men det er bare os to og hunden der for en stund kigger fremad med lidt sommerferie forude. Vi vil gerne afsted og helst komme hurtigt frem, men trafikken på motorvejen er tæt og tung. Vi er ikke de eneste, mange andre danskere kigger fremad mod ferie, direkte ind i mange regnskyl så kraftige at viskerne har svært ved at følge. Regn og tæt ferietrafik. Vi er på vej på sommerferie i Danmark i Nordjylland i fire dage og slet ikke i et sommerferievejr, men i et roligt og fornuftigt ferietempo.

På trods af regn og andre danskere der er på vej, er fornemmelsen dejlig. En fornemmelse som den frie fugl, en lethed og en glæde uden bekymringer om den tunge Corona tid, vi netop har kæmpet med og forhåbentlig snart har bekæmpet.


Vi er på vej på sommerferie i Danmark i Nordjylland i fire dage og slet ikke i et sommerferievejr, men i et roligt og fornuftigt ferietempo.

Lars Kristensen, klummeskribent


Men hvad er det med det der ferie? Hvorfor får man den dejlige følelse når man skal på ferie? For mig er ferie en tid hvor skægget får lov at vokse, lugten af mig selv får lov at blive ram, tung og ”hold afstand” agtig. Bekymringerne er, om man skal sove længe eller meget længe. Den største beslutning man skal forholde sig til er, om man skal bestille en lille fadøl eller en stor fadøl. At man ikke kun har pakket fornuften, så man indimellem kommer til at træffe ”tåbelige” beslutninger og alligevel bliver lykkelige for dem. Og endelig er ferien at leve i nuet.

Nu er vi hjemme igen og med gode tanker om en dejlig sommerferie i Nordjylland. Mange andre feriegæster havde valgt netop toppen af Danmark i ferien. En glædelig observering blev, at de gæster vi mødte på vores vej, var overvejende danskere, få nordmænd og ganske få tyskere. Ikke at udlændinge ikke er velkomne i Danmark, men det er for mig glædeligt, at mange danskere har valgt at holde ferie i Danmark og derved støtte dansk turisme. Der var mange mennesker, og det var rigtig mange. Jeg oplevede, at de fleste var gode til at holde afstand, spritte af og tage de forholdsregler, der skal tages i denne corona-tid. De fleste mennesker med et afslappet ferietempo med god medmenneskelig respekt for hinanden.

Det blev fantastiske fire dage i det dejlige Nordjylland, og heldigvis med forholdsvis meget sol, god vestenvind og besøg til alle de spændende seværdigheder der findes i det nordjyske. En sommerferie med oplevelsen af respekt for corona, langt skæg, ildelugtende mig, ingen bekymringer og de fleste beslutninger med bestilling af en stor fadøl.

Hvor svært kan det være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jagten på ny købmand i Bevtoft er sat ind

Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Midtsyd

Klumme: Farvel til 2020

Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Annonce