Annonce
Midtsyd

Urnebegravelser er det nye sort: Vojens Kirkegård er under forandring

Kirkegårdsleder Anne Lise Borch bruger efteråret og vinteren på., at komme i mål med at omlægge store del af Vojens Kirkegård. Foto: Mette Henriksen
Flere og flere vælger urnen fremfor kisten, og det frigiver ekstra kvadratmeter på landets kirkegårde. Også i Vojens følger man med tiden - her har man allerede i en årrække arbejdet med at omlægge dele af det omkring 13.000 kvadratmeter store areal.
Annonce

VOJENS: Forandring og nytænkning er kodeordene i dag.

Det gælder også Vojens Kirkegård, der allerede i en årrække har arbejdet henimod en omlægning af arealerne, så det passer til fremtidens efterspørgsel på gravpladser.

Der er nemlig gået mode i, hvordan man ønsker at forlade denne jord. Urnebegravelser er således det nye sort, modsat kistebegravelser, som der bliver færre af. Færre kister frigiver derimod ekstra kvadratmeter til nytænkning på landets kirkegårde, som blandt andet park- og sanseområder.

Annonce

Lang proces

I Vojens har man, indtil videre, grebet parkidéen og lavet flere arealer med urnepladser.

- Det er en lang proces, og der har været meget arbejde i at omlægge arealerne, så det er noget, vi arbejder med i vintermånederne, og det har vi gjort i nogle år allerede. Forår og sommer har vi ikke tid – her har de mange faste opgaver, som udføres efter en årsplan, første prioritet, fortæller Anne Lise Borch, der har været kirkegårdsleder i Vojens i 24 år.

Året rundt er der  nok at se til for de ansatte på Vojens Kirkegård. De faste opgaver udføres efter en årsplan. Foto: Mette Herniksen

- Vi har blandt andet omlagt en del tomme gravsteder fra grus, som godt kan give et grumset præg, til græs, som er mere driftsvenligt, samt enten helt fjernet hækkene på de tomme gravsteder eller plantet nye. Samtidig har vi lavet flere urneafdelinger og parklignende arealer. Begge fornyelser har vi fået megen ros for fra borgerne, uddyber Anne Lise Borch.

På sigt skal borgerne også har mulighed for at vælge mellem forskellige typer gravsteder på Vojens Kirkegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce