Annonce
Midtsyd

Vågekone besøgte Sct. Georgs Gildet i Vojens

Anne Marie Juhl fortalte om det frivillige arbejde som vågekone i Aabenraa, da hun forleden besøgte Sct. Georgs Gildet i Vojens. Privatfoto
Annonce

Vojens: Forleden havde Sct. Georgs Gildet i Vojens besøg af Anne Marie Juhl fra Røde Kors’ hold af vågekoner i Aabenraa.

Hun fortalte om det frivillige arbejde som vågekone, men brugte i øvrigt ordet ”våger”, da der er tilknyttet både kvinder og mænd til tjenesten.

Vågerne er der, når døden kommer tæt på. De giver ro og tryghed ud fra filosofien om, at intet menneske bør være alene i den sidste stund. Anne Mette Juhl har været våger i otte år.

- Nu er det blevet mit hjertebarn. Det er en stor tilfredsstillelse at kunne se, når en person, der er døende, viser sin glæde, fordi der sidder en ved siden af dem, sagde hun.

Flere regler skal overholdes, når man er våger. Man har således tavshedspligt, både når det gælder den døende og dennes hjem, og vågerne må også kun ”være” der; de må ikke gå ind for at overtage eller hjælpe plejerne eller familien.

Vågerne er som regel på arbejde fra klokken 22 og fire timer frem, men der kan også være behov for hjælpen på andre tider af døgnet. I Aabenraa er der i dag 34 våger i alderen fra 19 til 80 år.

32 gildebrødre hørte Anne Marie Juhl fortælle om vågerne i Aabenraa. Efterfølgende fik Sonja Hansen en buket blomster i anledning af sit 35 år lange virke som gildebror.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce