Annonce
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Johannes Gjesing, præst i Gram og Fole Kirke, er ugens klummeskribent. Arkivfoto: Thomas Holl

KLUMME: Så er det sket med Vanila-manden - I ved ham den smukke mand med indiske træk og store flotte øreringe på Tørsleffs dåser med vaniljesukker. Han har prydet dåsen i over 80 år. Men nu skal han henrettes sammen med Atamon-kineseren.

- Vi blev nødt til at neutralisere emballagen [...] for at undgå fejltolkninger, lyder det fra direktør Henrik Andersen.

Mon der med fejltolkninger menes, at forbrugeren kunne forledes til at tro, at den lille dåse indeholder pulveriseret indisk mand med ørering?

Næppe! Mon ikke det er WOKE, der er på spil? Er man WOKE, er man bevidst om alt, der kan tolkes som uretfærdigt eller diskriminerende. Det var WOKE, da en kunstner smed en konge-buste i havnen, da købmænd i hans regeringstid havde handlet med kolonierne. Det var WOKE, der fik fjernet lakridserne med afrikanske masker i Haribos Skippermix. WOKE gav også et negerkys til Kæmpe Eskimoen, så den smeltede bort.

Er man WOKE, så vil man det gode. Og der er altid noget at være WOKE over.

Jeg vil spå den smukke afrikanske pige på Cirkelkaffen en dyster fremtid. Og hvad med Tuborgmanden? Er man nødvendigvis halvtyk, svedende og skaldet, når man drikker en Tuborg? Nuvel, en del er, men ikke alle! Faxe Kondi sodavand? Er det begreb ikke fra en tid, hvor man troede, at sukkervand var sundt? Og skal dem, med et kondital langt under det acceptable føle sig forkerte, når de knapper en kondivand op? De lyse Davre-piger i korn-marken? Det er klart WOKE!

I X-factor havde en pige placeret et menstruationsbind i armhulen, fordi hun svedte af skræk. Det smarte trick kunne den svedende Tuborgmand have haft gavn af. Men har han mon lyst til at bruge et produkt, der så åbenlyst henvender sig til kvinder? Kunne man ikke WOKE-neutralisere sådanne pakker med et portræt af en svendende mand?

På Haribos Skippermix er der en piberygende fisker, der spiller harmonika. Men er fiskere nødvendigvis usunde piberygere med dårlig musiksmag? Han beholdt imidlertid livet, mens den afrikanske lakrids-maske røg i skammekrogen. Det er da diskriminerende! Spørgsmålet er for hvem – skipperen eller afrikanermasken?

Jeg ved det ikke. Men WOKE – det er det….

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Uddannelseskonsulent: - Op på hesten igen

Annonce