Annonce
Midtsyd

Vejret var med dem: Svæveflyveklubben krydrede sæsonstart med jubilæum

I forbindelse med sæsonåbningen, uddelte klubbens formand Henrik Buur Rasmussen, Dansk Svæveflyver Unions guldemblem til klubbens næstformand Peter M. Jensen, som anerkendelse for hans frivillige indsats i klubben igennem 31 år. Privatfoto
I den kommende sæson skal Skrydstrup svæveflyveklub i gang med at implementere et nyt samarbejde mellem Flyvevåbnet og Dansk Svæveflyverunion.

SKRYDSTRUP: Efter en lang vinter med corona-nedlukning, kom genåbningen af udendørsidrætten i rette tid til, at Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub kunne afholde deres sæsonåbning på det planlagte tidspunkt.

Traditionen tro blev der trukket lod blandt de fremmødte medlemmer, om hvem der skulle være årets sæsonåbningspilot, og flyve den første start iført den gamle Spitfiredragt.

- Den store ære tilfaldt i år Kenn Jacobsen fra Vamdrup. Vejret var med svæveflyverne, og alle klubbens fly blev luftet i det fine forårsvejr, fortæller næstformand Peter M. Jensen, der samtidig fik overrakt Dansk Svæveflyver Unions guldemblem som anerkendelse for hans frivillige indsats i klubben igennem 31 år.

Annonce

Nyt samarbejde

I den kommende sæson skal klubben i gang med at implementere et nyt samarbejde mellem Flyvevåbnet og Dansk Svæveflyverunion, som hedder Danish Air Cadets.

- Samarbejdet er rettet mod unge mellem 13-23 år, som godt kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan det er at være pilot og arbejde med fly i Flyvevåbnet. Deltagelsen i Danish Air Cadets kan være med til lette vejen til cockpittet i et af Flyvevåbnets fly, da erfaringer viser, at unge, der har svævefløjet, har større chance for at blive optaget på flyveskolen, tilføjer næstformanden.


Deltagelsen i Danish Air Cadets kan være med til lette vejen til cockpittet i et af Flyvevåbnets fly, da erfaringer viser, at unge, der har svævefløjet, har større chance for at blive optaget på flyveskolen.

Peter M. Jensen, næstformand


- Klubben har allerede fem Air Cadets, men der plads til flere, så går man med en drøm om at flyve de nye F-35 jagerfly, kan karrieren starte i Flyvestation Skrydstrup Svæveflyveklub.

Traditionen tro blev der trukket lod blandt de fremmødte medlemmer, om hvem der skulle være årets sæsonåbningspilot, og flyve den første start iført den gamle Spitfiredragt. Den store ære tilfaldt i år Kenn Jacobsen fra Vamdrup. Privatfoto

Ønsker man at vide mere om svæveflyveruddannelsen og Flyvestations Skrydstrup Svæveflyveklub, kan man se mere på klubben hjemmeside www.oyfss.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce