Annonce
Midtsyd

Velgørenhedsløb: I weekenden kan du svede for en god sag på OCR-anlægget i Mandbjerg

Når maratonløb ikke længere er nok: Det militært inspirerede forhindringsløb OCR er en blanding mellem løb og forhindringer - og i rivende udvikling herhjemme. I weekenden kan du enten selv prøve eller opleve det fra sidelinjen, når velgørenhedsløbet 'OCR race for charity' fejrer danmarkspremiere på anlægget i Mandbjerg. Foto: Timo Battefeld
Et 24-timers velgørenhedsløb rammer OCR-træningsanlægget i Mandbjerg i weekenden. Du kan både selv afprøve sporten, og dermed støtte den gode sag, eller bare heppe fra sidelinjen.

MANDBJERG: I weekenden kan du slå flere fluer med et smæk ved at trække i løbetøjet og møde op på OCR-anlægget i Mandbjerg mellem Agerskov og Toftlund.

Du kan nemlig både selv snuse til ekstremsporten, gøre noget godt for dig selv og hjælpe andre, når det første OCR-løb for velgørenhed i Danmark rammer anlægget, som drives af de lokale brødre Michael og Nicolai Schjøtt.

Selve 24-timers løbet, OCR race for charity, er udsolgt. Men det er stadig muligt at deltage, og dermed støtte organisationer som Børnecancerfonden og Danske Sygehusklovne.

Annonce

- For dem, der ikke har tid eller lyst, eller er skøre nok til at løbe i 24 timer, så er dette muligheden for at afprøve sporten. På den måde kan man både opleve banen og stemningen og gøre noget godt for andre samtidig, fortæller bagmand og OCR Charity Warrior Michael Christensen, der løbende samler ind til velgørenhed via sporten.

- Vi har skaffet en klækkelig præmiepulje på over 20.000 kroner af alt muligt forskelligt, som efter løbet præmieres i kategorier som "Mest indsamlet til velgørenhed", "Bedste Team Spirit" og "Bedste fighter". Præmier præmieres således ikke resultatbaseret. Der skal derimod skabes en fest sammen med tilskuere, OCR-løbere og førstegangsløbere - alle med det fælles mål at gøre noget godt for andre, mens vi udøver en sport, vi elsker, uddyber han.

Vejledning og hjælp

Også Michael Schjøtt fra træningsanlægget i Mandbjerg er begejstret over at have fået velgørenhedsløbet, der samler 40 stærke OCR-løbere fra hele landet, til området.

- Det er vi stolte og beærede over, siger Michael Schjøtt, der selv er én af Danmarks dygtigste OCR-løbere.

OCR, der står for 'Obstacle Course Racing', og er en betegnelse for militært inspirerede forhindringsløb, er endnu ikke en reel sport herhjemme, som man kan gå til som fodbold eller tennis, men mere eventbaseret.

- Men det er den godt på vej til at blive. I forbindelse med løbet i weekenden vil der være god vejleding og hjælp at hente, så har man lyst til at deltage, så skal man ikke holde sig tilbage. Alle kan være med, og det er altid sjovt, slutter han.

Til løbet i weekenden vil der være god vejleding og hjælp at hente, så har man lyst til at deltage, så skal man ikke holde sig tilbage. Alle kan være med, og det er altid sjovt.

Michael Schjøtt, indehaver af OCR training Schjøtt

Konceptet bag OCR Race for charity

Løbet støtter Børnecancerfonden, Kræftens Bekæmpelse, Danske Hospitalsklovne og Legeheltene.

De 40 løbere skal løbe i 24 timer på en seks kilometer lang bane, med over 40 forhindringer. Alle skal indsamle minimum 1000 kroner til en af de fire velgørenhedsorganisationer som "deltagergebyr", inden løbet starter.

Man kan også møde op på banen og løbe en enkelt runde eller to mod en donation på minimum 200 kroner per runde til en af de fire organisationer.

Man kan møde op både lørdag fra klokken 14 og søndag fra klokken 11. Du er både velkommen som tilskuer, og hvis du selv vil prøve sporten.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tørning Mølle får ekstra julekoncert

Annonce
Annonce
Midtsyd

Lopperne springer i Hammelev Hallen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Kræftramte Ayias forældre har samlet knap 44.000 kroner ind til sygeplejerskerne: - Vi er rørte og taknemmelige

Midtsyd

Julen starter tidligt hos Vennekredsen

Midtsyd

Spis sammen med andre seniorer på Æ Træfpunkt

Midtsyd

Har mange (fjer)bolde i luften: 17-årige Simon er ny træner for badmintonungdommen i Vojens

Midtsyd

78 klasser i Haderslev Kommune får kål på skemaet

Midtsyd

SønderjyskE går til stålet og knækker cancer

Midtsyd

Det bliver "glant": Synnejysk Kaffebord i Tirslund Forsamlingshus

Midtsyd

Fem stillede op: Jan og Sune blev valgt

Midtsyd

Frivillige kræfter står bag: Vojens er gået i Halloween-mood

Midtsyd

Lystunnelen i Toftlund udsat for hærværk: - Det er bare super ærgerligt

Midtsyd

Gram Lergrav: Få fif og tricks til at finde fossiler i efterårsferien

Midtsyd

Blev 60 år: George Olesen er død

Midtsyd

Feriesjov i Toftlund: Efterårsjagten er tilbage

Midtsyd

Vojens BI har igen startet bussen: U-17 drenge dyster til Verona Cup

Midtsyd

Cirkus Mascot kommer til Hammelev i efterårsferien

Midtsyd

Præsten fra Gram fylder 50: - Jeg har altid gerne villet være elektriker

Trafik

Højsæson for hjortepåkørsler er startet

Midtsyd

Flytning har givet Sparekassen i Toftlund nye kunder

Midtsyd

Tæt på europæisk point: SønderjyskE rystede svensk tophold

Ugeavisen Haderslev

Spøgelse og åndemaner er flyttet ind på Gram Slot

Midtsyd

Formanden for Forum Vojens fylder 70: Karl brænder for Vojens, skak og søndagsfodbold

Annonce