Annonce
Midtsyd

Venter i spænding: Bliver seniorboliger en realitet?

- Vi har fået at vide, at Tønder Kommune onsdag den 30. september vil offentliggøre, om vores seniorprojekt bliver en realitet, siger Egon Petz, der er formand for Toftlund Seniorboliger. Foto: Thomas Holl
Foreningen Toftlund Andelsboliger har arbejdet med sit seniorboligprojekt siden 2017. Om kort tid melder Tønder Kommune ud, om man vil give grundkapitalstøtte.
Annonce

Toftlund: Om kort tid ved man i foreningen Toftlund Seniorboliger, om projektet med opførelsen af 30 seniorboliger i Toftlund bliver en realitet.

En gruppe ildsjæle har arbejdet med projektet siden foråret 2017, og nu venter de på, at den sidste dag i september oprinder.

- Vi har fået at vide, at Tønder Kommune onsdag den 30. september vil offentliggøre, om projektet bliver en realitet, siger Egon Petz, der er formand for foreningen.

Toftlund Seniorboliger har dog fået konkurrence fra Salus Boligadministration og Toftlund Andelsboligforening, som for nylig meddelte, at man barsler med et projekt bag Toftlund Friluftsbad.

Baggrund

Siden planerne om et seniorbofællesskab for tre år siden begyndte at tage form, har arbejdsgruppen indgået et samarbejde med boligforeningen HAB i Haderslev med henblik på blandt andet administration af bygningerne.

Foreningen Toftlund Seniorboliger blev stiftet for et år siden, og samtidig blev der oprettet en venteliste til boligerne, som i dag omfatter 70 par eller enkeltpersoner.

Seniorboligprojektet er desuden blevet en del af Tønder Kommunes byudviklingsplan for Toftlund, som blev vedtaget i foråret 2020.

Parterne præsenterede for nyligt projektet ved et informationsmøde i Toftlund, og for begge projekters vedkommende vil boligerne kunne stå klar til indflytning i 2023.

Annonce

Måske også parcelhuse

Egon Petz fortæller i øvrigt, at forskellige lokationer har været i spil i forbindelse med Toftlund Seniorboligers projekt.


Endnu kan vi ikke afsløre, hvilket område der er tale om, men det ligger tæt på bymidten og dagligvarebutikkerne.

Egon Petz, formand for Toftlund Seniorboliger


- Vi var egentlig i forhandlinger om en bestemt grund på godt 12.000 kvadratmeter, men den viste sig at være for dyr. Nu opererer vi med et område på 15.000 kvadratmeter, hvor der foruden de 30 seniorboliger også vil kunne blive plads til at udstykke fem-seks parcelhuse. Endnu kan vi ikke afsløre, hvilket område der er tale om, men det ligger tæt på bymidten og dagligvarebutikkerne, siger Egon Petz.

De samlede omkostninger for byggeriet forventes at blive godt 60 millioner kroner. Nu afventer man altså den endelige afgørelse fra Tønder Kommune, som skal give tilsagn om, hvorvidt den ønsker at bidrage med 10 procent af omkostningerne.

Sker det, kan der skabes en garanti for et realkreditlån på 88 procent af udgifterne. De resterende to procent skal komme fra indskud fra kommende lejere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce