Annonce
Midtsyd

Ville forkæle medlemmerne og fik nye spillere oveni: Pigerne strømmer til VBI

U-16 pigerne Julie Schmidt (tv.) og Alina Benkjer synes det er hyggeligt, at de har fået flere piger med på holdet. Men det er ikke mere hyggeligt, end at de går benhårdt efter sejren. Lige nu spiller de i Liga 2. Foto: Mette Henriksen 
Vojens Bold- og idrætsklub er kommet styrket gennem coronakrisen og tæller nu flere aktive medlemmer, end før pandemien. Pigerne udgør i dag halvdelen af børne- og ungdomspillerne.

VOJENS: Coronapandemien satte i lange perioder det liv på stand by, som vi kender og holder af, og ikke mindst foreningerne frygtede for at miste medlemmer.

Vojens Bold- og idrætsklub (VBI, red.) var ingen undtagelse. Allerede under først nedlukning valgte bestyrelsen derfor at gå offensivt til værks ved at bede medlemmerne om "at holde ud" og blive ved med at betale kontingent, selvom de i lang tid reelt set ikke fik noget for pengene. Og meget tidligt stod det fast: Når regeringen igen ville give grønt lys for sportsaktiviteter, så skulle der serveres lidt lækkert fra klubben til medlemmerne.

Det skete sidste weekend, hvor to busser stod klar for at fragte alle børne- og ungdomsspillere til North Sea Cup i Ringkøbing. Mange af dem var pigespillere.

Annonce

- Normalt tager vi ikke afsted allesammen på én gang, men den her tur er sat i livet for at sige tak - tak fordi i støttede os og holdt ud, siger Thomas Toft Nielsen, formand for børne- og ungdomsafdelingen.

- Opbakningen for at støtte turen har været kæmpe stor fra sponsorernes side. De har jo ikke kunnet sponsorere det store under nedlukningerne, og det er da helt klart kommet os til gode. Men derfor er det da flot alligevel, siger han.

Thomas' skøre projekter

Thomas Toft Nielsen træner selv sin egen dreng, Johan, og bruger ud over det mange timer på klubarbejdet, blandt andet North Sea Turen, som han har stået for fra start til slut.

Selv kalder Thomas Toft Nielsen turen for endnu et af hans 'skøre projekter'.

- Vi er nok det, man kalder for en fodboldfamilie derhjemme, for min kone Tina er også involveret i VBI. Og det er måske meget godt, for jeg bruger rigtig meget tid på fodbold - nok en 10-15 timer om ugen, siger Thomas, som nu går under navnet 'Mr. North Sea Cup' i klubben, efter at have været både idemand, koordinator, sponsoransvarlig, buskoordinator, træner og tøjkoordinator.

Thomas Toft Nielsen havde taget hele familien med til stævne i Ringkøbing. Mens storebror Johan (anden fra venstre) selv skulle spille, var lillebror Pelle og mor Tina med som hjælpere. Rigtig mange Vojens-familier deltog i forældrecampingen. Foto: Mette Henriksen
Allerede inden afgang havde fodboldpigerne Laura, Cecilie og Maja (th.) en fest. Som altid, når der skal spilles kamp, havde de husket maskotten Fru Jumbo. Foto: Mette Henriksen

- Man får heldigvis meget igen. Alle de gode minder og det sociale ikke mindst, uddyber Thomas Toft Nielsen, der selv aldrig har været fodbolddreng.

- Nej, jeg har ikke selv spillet fodbold, men badminton, siger han.

Og arbejdet har båret frugt.

- Vi er gået fra at være en seniorklub til i stigende grad at være børne- og ungdomsklub. Vi har fået en del nye medlemmer efter corona, rigtig mange af dem er piger, nogle af dem helt nye spillere, mens andre kommer fra omkringliggende klubber. Nogle kommer helt fra Jels. Pigerne udgør nok halvdelen af spillerne efterhånden, siger han.

Vi er gået fra at være en seniorklub til i stigende grad at være børne- og ungdomsklub. Vi har fået en del nye medlemmer efter corona, rigtig mange af dem er piger, nogle af dem helt nye spillere, mens andre kommer fra omkringliggende klubber.

- Vi går ikke kun efter resultater, men gør også meget ud af sammenholdet og det sociale her i klubben.

Julie Schmidt og Alina Benkjer er del af VBIs U16 hold, som spiller i Liga 2.

- Vi har det både hyggeligt og sjovt, men trænerne gør også meget ud af det fodboldmæssige. Det synes vi er vigtigt, for vi vil også gerne udvikle os som spillere - og vinde kampe, selvfølgelig, fortæller de.

Annonce

Tur har rygtedes

At hele 120 børn og ledere forleden kunne tage turen til Ringkøbing, er også noget, som glæder VBI-formand Morten Benkjer.

Sådan fik VBI pigerne tilbage

Vojens Bold- og idrætsklub har gennem årene været en klub med en stærk pige/kvindeafdeling, hvor mange piger har oplevet glæden ved fodbolden, og både tidligere og nuværende landsholdspillere har spillet.

Aktiviteten i pigeafdelingen har dog været nedadgående, men den kurve er nu vendt.

Rene pigehold er vejen frem, hvis man vil have piger til at spille fodbold i en tidlig alder. Stærkt medvirkende til denne fremgang, er bestyrelsens fokus på at lave en sund børne-/ungeafdeling med fokus på bredden og klubsammenhold.

På alle holdene er formålet at skabe sammenhold og gode oplevelser for klubbens medlemmer med fodbolden som omdrejningspunkt.

Klubben har også lagt baner til fælles fodboldtræning for alle kommunens U10-U13 piger i efteråret 2019, hvor træneren var den tidligere landsholdsspiller Lene Terp.

- Turen er en tak til spillere og forældre for opbakningen igennem corona. Turen har rygtes og har faktisk givet en del nye medlemmer.

Ni hold var afsted og spillede sammenlagt 44 kampe, hvor tre af dem var finaler.

DBU vil have flere piger på banen

Har du på en eller anden måde berøring med din klubs arbejde med pigefodbold, og vil du gerne have ny inspiration på området? Så er du målgruppen for DBU Breddes nye nyhedsbrev "Piger på banen"!

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, er du sikret inspiration og fokuseret indhold til dit arbejde med jeres pigespillere.

Nyhedsbrevet indeholder forskellige sektioner, hvor du blandt andet kan læse gode inspirationshistorier og debatoplæg eller lære mere om hvilke nye initiativer, I med fordel kan sætte i gang på pige-/kvindesiden.

Nyhedsbrevet sendes fire gange årligt.

- Vi tog tre pokaler med hjem i busserne til Vojens, samt to andenpladser og en førsteplads, slutter den stolte formand.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Seniorrådet inviterer til fest med Kisser og Søren

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter Lions-sponsorat: Frivillige træder i pedalerne for Vojens ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skiftede kurs efter corona: Hønemor Mathilde nyder livet på landet - og alle sine skønne damer

Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Midtsyd

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Midtsyd

Knap 70 på venteliste: Stor interesse for nye seniorboliger i Agerskov

Midtsyd

Musik- og Teaterforening i Toftlund starter sæsonen med børneforestilling

Midtsyd

Sammen i Gram' støtter - også - julebelysningen

Midtsyd

Medalje til skøjteløber efter corona-pause

Midtsyd

Christian forlod Årø og skolen som 14-årig - nu fejrer han 40-års jubilæum som selvstændig

Midtsyd

Først Henning, så Morten og nu Casper: Medaljeregn i VVS-familie fra Vojens

Midtsyd

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Midtsyd

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Ugeavisen Haderslev

Vojens Kultur- og Musikhus swinger igen

Midtsyd

Våbenhusets rejsegilde blev markeret med taler og pølsevogn

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Midtsyd

Nye svævebaner og dansetimer: Toftlund Udviklingsråd er klar med massevis af oplevelser

Midtsyd

Det´ for børn: Lørdagslitteratur-slik på Haderslev Bibliotekerne

Midtsyd

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Midtsyd

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Midtsyd

Klumme: De unge ældre løber faktisk - og de unge er aldrig syge

Midtsyd

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Annonce