Annonce
Midtsyd

Vintercamp i Vojens: Ishockeybørn på isen med idolerne

7-årige Mathilde fra Bolderslev (tv.) og 6-årige Andreas fra Marstrup er to af de godt og vel 60 børn, som deltager i ishockeycampen i Vojens. I løbet af dagen er de på isen flere gange om dagen, samtidig med at de også får fysisk træning og laver yoga. Og så skal der selvfølgelig også hygges sammen med kammeraterne ind imellem. Foto: Mette Henriksen
60 børn er i øjeblikket på ishockeycamp i Vojens. De kommer fra klubber i hele Danmark.
Annonce

Vojens: Når man er vild med ishockey og både har set kampe og fået autografer fra de SønderjyskE stjerner, så er det ret sejt - og måske endda lidt uvirkeligt - lige pludselig at stå på isen sammen med nogen af dem.

Det var ikke desto mindre det, som skete for 7-årige Mathilde Tvede fra Bolderslev onsdag. Hun er nemlig én af de godt 60 børn og unge, som bruger tre dage af vinterferien på at deltage i Vojens Ishockey Klubs ishockeycamp. Ishockey er nemlig også for piger.

- Mathilde har prøvet på at gå til gymnastik, håndbold og fodbold, inden hun begyndte at gå til ishockey i september. Hun er lidt en drengepige, så det må gerne være lidt vildt og give nogle knubs. Det er den første sport, der virkelig fanger hende, siger far Christian Tvede, som gerne tager turen fra Bolderslev til Vojens to gange om ugen, så hans datter kan spille ishockey i Vojens. Plus kamp i weekenden.

- Jeg har scoret tre mål sidste gang vi spillede, fortæller Mathilde, som synes, at hun allerede har lært en masse på campens første dag.

- Jeg har lært nye ting og fået nogle gode fif fra Mads og trænerne. Det er mega sjovt, siger hun ikke uden stolthed i stemmen.

- Der er ingen tvivl om, at de fleste ishockeybørn har en drøm om at komme til at spille for SønderjyskE, så at spillerne giver sig tid til at gå sammen med børnene på isen, er stort. Sussi Majeske, tovholder
Annonce

Kan se sig selv

For ishockeyspiller Mads Lund, som er del af SønderjyskEs faste trup, går glæden ved at deltage i campen begge veje.

-Jeg startede med at spille ishockey som 2½- årig her i Vojens og har selv været på de her camps. Det er rigtig hyggeligt og rart at kunne give noget igen. Jeg kan da også godt se mig selv som lille purk i mange af børnene her, siger den 31-årige angrebsspiller.

Vojens Ishockey Klub har efterhånden tilbudt ishockeycamps i både vinter- og sommerferien i en del år, og der er både spillere fra Vojens Ishockey klub, samt fra andre klubber i Danmark, som deltager. Børnene er i alderen fra ca. 5-17 år og fordelt på tre forskellige hold.

- Der er ingen tvivl om, at de fleste ishockeybørn har en drøm om at komme til at spille for SønderjyskE, så at spillerne giver sig tid til at gå sammen med børnene på isen, er stort. De er jo helt klart børnenes store idoler, siger Sussi Majeske fra Aktivitetsudvalget i Vojens Ishockey Klub. Den store frivillige opbakning, som kendetegner SønderjyskE Ishockey, er også det bærende element på campen. - Der er forældrehjælp på alle holdene, som hjælper børnene igennem dagen. Flere af de udenbys forældre bor på campingpladsen ved siden af arenaen, slutter hun.

SønderjyskEs Mads Lund var på isen med børnene onsdag formiddag. Den 31-årige angriber har selv haft stor glæde af lignende træningscamps som barn. Foto: Mette Henriksen
Pauser og vand skal der til, når man træner med idolerne. Foto: Mette Henriksen
Også hos de mindste er der fuld fokus under træningen. Børnene lærer både skøjte- og skudteknikker på campen. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce