Annonce
Midtsyd

Virksomheder skal hjælpe de unge i 6510

Svend Brodersen kalder projekt 6510 for et af de mest spændende projekter, som han har været med til i sin tid i Gram. Foto: Faceboook
Gram Slot og Haderslev Kommune, der er gået sammen om nyt projektet, der skal vise vejen ind på arbejdsmarkedet for de unge.

Gram: Flere unge skal have succes, når de går ud af folkeskolen og skal i gang med job eller uddannelse. For som det er i dag, er der en gruppe af sårbare unge, der har det svært, når folkeskolen er færdig.

Det vil man gerne gøre noget ved i Haderslev Kommune. I første omgang er det unge i postnummeret 6510, man vil forsøge at hjælpe.

- Der er unge, som jeg tror vil have stor glæde af at blive hjulpet her i Gram i deres nærmiljø. Jeg håber, at man ved at give de unge et andet tilhørsforhold end til skolen, vil kunne give dem følelsen af fællesskab og oplevelsen af at betyde noget for en arbejdsplads, og at de vil få nogle gode oplevelser, som de kan tage med sig videre i livet, siger Majbrit Schmidt, leder af Gram Skole.

Annonce

Jeg håber, at man ved at give de unge et andet tilhørsforhold end til skolen, vil kunne give dem følelsen af fællesskab og oplevelsen af at betyde noget for en arbejdsplads.

Majbrit Schmidt, skoleleder

Erfaringer sendes videre

Det er Gram Slot, der har påtaget sig opgaven som katalysator for projektet. Slotsejer Svend Brodersen håber, at de lokale virksomheder vil hjælpe de unge, der tøver og som synes, det kan være svært at få et arbejde eller gå i gang med en uddannelse. Det kan f.eks. være med at tilbyde praktikpladser til de unge.

- Vi skal hjælpe de unge, så trinnene bliver halvt så høje og så det bliver mere overskueligt at komme i gang med job eller uddannelse. Ved at aktivere de lokale virksomheder håber vi også, at de unge får skabt et netværk, der betyder, at de også i mange år frem i tiden har lettere ved at få job, siger Svend Brodersen.

- Det er et af de mest spændende projekter, jeg har været med til i min tid her i Gram, og tanken er, at de erfaringer, vi gør os, også vil kunne kopieres og bruges andre steder, hvor man har samme udfordringer. Det skal skabe værdi på den lange bane ved at præsentere alsidige erhvervsmuligheder, tænde en drøm og styrke et talent, så de unge kommer i uddannelse og beskæftigelse, uddyber han.

Britta Barsøe, leder af Jobcentrets Ungeteam kalder projektet for ren win-win.

- Det er en investering i de unge, så de kommer i uddannelse eller beskæftigelse, men det er også en investering i arbejdskraft i lokalområdet. På sigt vil virksomhederne forhåbentlig have nemmere ved at rekruttere arbejdskraft, fordi de allerede har haft døren åben over for kandidater, lyder det.

Projekt 6510

Det skønnes, at der i Gram og omegn vil være mellem 50-75 unge de næste to år, som kan have gavn af et projekt, hvor sårbare unge får en tættere kontakt til erhvervslivet. Det er både unge, der er tilknyttet grundskolen og nogle der er gået ud, men som ikke er kommet i gang hverken med job eller uddannelse.

Projektet er et tværpolitisk samarbejde mellem Socialudvalget, Udvalget for Børn og Familier og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. De tre udvalg ønsker med projektet at styrke indsatsen for sårbare unge, der har udfordringer med overgangen fra folkeskolen til uddannelse og job.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Genåbning: Toftlund Biograf opfordrer til at købe billetter online

Midtsyd

Klumme: Når to minutter slet ikke er nok

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Prisvindende iværksætter bliver ny forstander på Gram Højskole

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Midtsyd

Thorbjørn er tilbage i Brillecentret i Vojens - og han har taget sin hustru med

Midtsyd

Indbrud i kirke: Værktøj for 30.000 kroner stjålet

Midtsyd

Marie åbner butik i Gram: - Jeg elsker det, jeg laver

Midtsyd

En aktiv bankmand i Vojens takker af

Midtsyd

Maren Lotte fra Fole er avisens nye klummeskribent: - Det er vigtigt at stoppe op og nyde livet

Midtsyd

Initiativ: Ryd op efter Nytårsaften på din gåtur

Midtsyd

Hjemme hos Anne er der jul året rundt

Midtsyd

Vojens er forbillede: - Hvis alle giver en time af deres tid, så når vi rigtigt langt

Annonce