Annonce
Midtsyd

159 Vojens-elever slap kreativiteten løs i innovationsprojekt

- Det er et meget stort problem, når personer under 16 år kommer ind på en bar eller et diskotek, hvor man minimum skal være 16 for at komme ind, mener (fra venstre) Xenia Kjær, Caroline Schou Nielsen og Sofie Holm. De havde derfor valgt ”Sikkerhed i nattelivet” som tema i forbindelse med innovationsprojektet på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. Foto: Thomas Holl
Når personer under 16 år forsøger at komme ind på barer eller diskoteker, hvor de er for unge til at komme, giver det problemer på flere fronter. Det besluttede Xenia, Caroline og Sofie sig for at gøre noget ved.
Annonce

Vojens: Det er et meget stort problem, når personer under 16 år kommer ind på en bar eller et diskotek, hvor man minimum skal være 16 for at komme ind.

Det mener Xenia Kjær, 16, Caroline Schou Nielsen, 15, og Sofie Holm, 16, der alle går i 10. klasse på Vojens Gymnastik og Idrætsefterskole. De havde derfor valgt ”Sikkerhed i nattelivet” som tema i forbindelse med skolens netop afsluttede innovationsprojekt, som de 159 elever i skolens 10. klasser deltog i.

Helt præcist satte de tre piger sig for at se, hvad de kunne gøre for at reducere antallet af falske ID-kort.

- Vi er selv ved at nå den alder, hvor vi synes, at det er sjovt at gå i byen, og derfor syntes vi, at det var et godt emne for os, lød det fra Xenia, Caroline og Sofie, da de havde fremlagt deres projekt forleden.

Forleden fremlagde eleverne i 10. klasse på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole deres færdige projekter for de andre elever, lærere, virksomhedsfolk og folk fra erhvervsskolerne. Foto: Thomas Holl
Annonce

Flere problemer

Som Innovations-Brobygnings-Opgaven foreskriver, skulle de først finde en virksomhed og efterfølgende identificere en problemstilling. De kontaktede derfor diskoteket Crazy Daisy i Haderslev, og det var ikke svært at finde en problemstilling - for det er problematisk af flere grunde, når unge under 16 år kommer ind på steder, hvor de er for unge til at være.

- Det giver bøder til natklubben, og samtidig er det strafbart at forfalske sit ID. Det er heller ikke lovligt at købe alkohol, og det kan være et usikkert miljø at færdes i, når man er under 16 år, mener de tre piger.

- På Crazy Daisy er det et problem, at personer, der er for unge, forsøger at komme ind. Vores oprindelige idé var at komme med et bud på en løsning, hvor man for eksempel scanner gæsternes fingre eller øjne, når de skal have adgang, men den idé var allerede brugt, fik vi at vide. Derfor tænkte vi på, om det kan lade sig gøre at skabe en app, der er baseret på den enkelte brugers NemID-oplysninger.

Herefter kom de tre elever til brobygningsdelen af projektet. Turen gik til skolen Hansenberg i Kolding, som har mange års erfaring med erhvervsrettet undervisning, og her fik de tre piger sparring og idéer til, hvordan de kunne komme videre med deres app-projekt.

Annonce

Flere fordele

Der er flere fordele ved en sådan app, hvis den en dag kunne blive til virkelighed, siger de.

- Med et enkelt swipe kan man få adgang til det sted, man gerne vil besøge – i vores tilfælde Crazy Daisy i Haderslev – og app’en vil kun kunne bruges én gang på en aften. Så skal natklubben forhåbentlig ikke have så meget mandskab i døren. Man skal også kunne betale for sine varer via app’en. Vi tror på, at sådan en app kan bidrage til, at færre vil forsøge at fremstille falske ID-kort, siger Xenia, Caroline og Sofie.

Fremstillingen vil dog ikke blive helt billig.

- Vi er nået frem til, at det vil koste mellem 150.000 og 200.000 kroner, sagde Caroline Schou Nielsen.

Men de penge kan måske vise sig at være godt givet ud. I hvert fald var der positiv respons fra Crazy Daisys repræsentant, da de tre elever havde fremlagt deres projekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce