Annonce
Midtsyd

Vojens: Forening for enlige mænd over 60 har plads til flere

- Vi ved, at der sidder nogen derude, som måske kunne have gavn af det, vi kan tilbyde, og dem vil vi gerne have med, siger (fra venstre) Christian Rossen, Niels Laursen og Henning Andersen, der er bestyrelsesmedlemmer i foreningen 60+ for enlige mænd i Vojens. Foto: Thomas Holl
Livet behøver ikke at være kedeligt for mænd over 60 år, der har mistet deres ægtefæller. De er meget velkomne i foreningen 60+ for enlige mænd, der holder til i Vojens.
Annonce

Vojens: Mænd, der har rundet de 60, og som har mistet deres ægtefæller, behøver ikke at sidde og synke sammen hjemme i sofaen.

Det mener Christian Rossen, Niels Laursen og Henning Andersen fra Vojens. De er alle bestyrelsesmedlemmer i foreningen 60+ for enlige mænd, og de håber, at foreningen kan få flere medlemmer end de 25, den har nu.

- Vi ved, at der sidder nogen derude, som måske kunne have gavn af det, vi kan tilbyde, og dem vil vi gerne have med, siger de tre bestyrelsesmedlemmer.

Foreningens formål er at etablere et fællesskab for mænd over 60 år, der har mistet deres livsledsagere og som er enlige i dagligdagen. Mænd, hvis ægtefæller er på plejehjem eller kronisk syge og afhængige af hjælp, er også velkomne i foreningen.

- Derudover forsøger vi at skabe rammerne for kammeratskab og fælles fornøjelser ved at arrangere foredrag og tage på virksomhedsbesøg og udflugter, siger Christian Rossen, der er formand for foreningen.

For at blive medlem af foreningen skal man være over 60 år, være enlig i dagligdagen, have lyst til selskab og være selvhjulpen.


Vi har faktisk altid et godt fremmøde. Der kommer gerne 18-20 medlemmer – men vi kan altså godt være flere.

Niels Laursen, mødeleder


60+ for enlige mænd blev stiftet i 2013, og gennemsnitsalderen blandt medlemmerne er i dag godt 74 år. Man mødes mandage i Sundhedscenter Vojens, hvor Haderslev Kommune stiller lokaler til rådighed.

Annonce

På tur til Kielerkanalen

- Vi har faktisk altid et godt fremmøde. Der kommer gerne 18-20 medlemmer – men vi kan altså godt være flere. Man kan sagtens komme med på prøve. Vi giver kaffe og kage, og man skal ikke føle sig stavnsbundet, siger Niels Laursen, der er mødeleder.

Foreningen var på grund af corona nødt til at lukke helt ned for sine aktiviteter i midten af marts, men nu har man så småt taget hul på efterårsprogrammet.

- Vi har for eksempel lige været en tur ved Kielerkanalen, og til december skal vi på en juletur til Flensborg, fortæller Christian Rossen.

Alle medlemmer betaler et årskontingent. Derudover finansieres foreningens aktiviteter ved, at man søger om midler til udflugter og større arrangementer fra Haderslev Kommune og fra fonde. Dertil kommer forskellige donationer.

Vil man vide mere om foreningen, kan man skrive til Niels Laursen på nielslaursen49@gmail.com.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Klumme: U2?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Annonce