Annoncørbetalt indhold

Ny cafe byder på hjertevarme og klimavenlig møntvask

Dette indhold er sponsoreret.

Af T. A. Brink

Når Turgut Durmaz – indehaver af Nørrebros nye kombinerede vaskeri og cafe – smed noget ud på det lokale møntvaskeri, bemærkede han, at der altid lå engangskopper og snackpapir i skraldespanden. Det gav ham ideen til at lave Kaffe Mønten, der fra 1. august byder på gourmetkaffe, klimavenlige vaskemaskiner og masser af imødekommenhed.

Turgut Durmaz har fået at vide, at han ikke skal installere så mange stikkontakter på Kaffe Mønten. Det tiltrækker nemlig studerende og andre, som måske ikke køber så meget, men opsøger steder, hvor man kan sidde og få strøm på sin telefon og computer. Men det er han uenig i.

”Alle er velkomne på Kaffe Mønten. Der kommer til at være rigeligt med stikkontakter, gratis WiFi og papiraviser. Jeg elsker liv og god stemning,” siger den 36-årige iværksætter, der har 17 års erfaring som selvstændig. Han betegner Kaffe Mønten som et hjertebarn og ser frem til at give folk en god oplevelse på sin nyåbnede Nørrebro-perle, hvor man kan få sig noget at spise og drikke, imens man vasker og tørrer sit tøj.

De hurtige vaskemaskiner og tørretumblere er nyindkøbte fra det klimavenlige, danske hårde hvidevarefirma Nortec. Det er nye tider på møntvaskeriet, som før kun bød på vask og tørring, og hvor de gamle tørretumblere blev drevet på fyringsolie.

Kaffe Mønten byder på meget mere end det, og det med et klimavenligt fortegn.

Ud over kaffe og kolde drikke, byder menuen på morgenmad og brunch. Det bestiller man på et kort, hvor man krydser af, nøjagtig hvilke ting, man gerne vil have. På den måde får man nøjagtig det, man kan spise, og unødigt spild af mad bliver forhindret.

Maden tilberedes i et helt nyt køkken. Fra 7 – 9 byder Kaffe Mønten på let morgenmad og frem til klokken 15 er det de mere brunchagtige retter, der kan friste. Der vil også være et udvalg af smørrebrød og en vegansk tallerken.

Turgut Durmaz understreger, at man i høj grad også er velkommen, selvom man ikke skal vaske tøj. Selvom han går meget op i at kunne tilbyde kvarterets beboere hurtig, klimavenlig møntvask, brænder han også for cafedelen. Han har mange års erfaring i at levere populær mad til området. I 16 år har han ejet pizzariaet i modsatte ende af bygningen. Nu ser han frem til at få mulighed for at kræse lidt mere om kunderne, end når man langer pizzaer over disken.

”Jeg havde egentlig ikke lige set mig selv som vaskeriejer. Men da jeg fik ideen til at kombinere vaskeri og cafe, gik det op for mig, at her var en mulighed for at hygge mere om folk. At interagere. Jeg glæder mig til at kunne hygge lidt mere om kunderne som cafe- og vaskeriejer,” siger han.

Han hilser smilende på flere af kvarterets beboere, som har bemærket, der er kommet liv på det kønne, rolige hjørne mellem Tagensvej og Baldersgade kun 100 meter fra Skjolds Plads metrostation, hvor Kaffe Mønten ligger. Man kan også sidde udenfor under Baldersgades smukke, gamle træer og nyde tilværelsen, imens man får sig en kop gourmetkaffe, en bid mad og læser avis og får ens tøj hurtigt og klimavenligt vasket. Folk er da også allerede begyndt at blive trukket til af de behagelige borde og stole, der er sat op – og af Turgut Durmaz’ imødekommende udstråling, imens han går og gør klar til den formelle åbning. ”Husk at skrive, at børn og barnevogne selvfølgelig også er velkomne,” tilføjer Turgut Durmaz og viser, der er puslebord installeret, så man nemt kan kombinere børnepasning og tøjvask. Alle er virkelig velkomne på hjertevarme Kaffe Mønten! Navn: Kaffe Mønten cafe og vaskeri Adresse: Tagensvej 77, 2200 København N Åbningstider: Hverdage 07 – 21.00. Lørdag, søndag og helligdage: 08 – 21.00.

Dette indhold er sponsoreret.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.