Annonce
Debat

Årets budgetaftale skal gøre en forskel lokalt

Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL). Foto: Steen Brogaard
Annonce

Sommeren er ved at være ovre, og det betyder traditionen tro, at vi i København tager hul på de årlige budgetforhandlinger. En yderst interessant periode, uanset hvor man holder til på den politiske scene. For os i Enhedslisten er budgetforhandlingerne en mulighed for at rette op på den skævhed, vi oplever i København. Derfor går vi til forhandlingsmøder med ønske om at få løftet vores udsatte byområder. Heldigvis er der bred enighed i Borgerrepræsentationen om at gøre en indsats netop her, så vi har naturligvis også fokus på andre emner.

På Nørrebro er der konkrete projekter, vi gerne ser blive til virkelighed. Nørrebro Lokaludvalg har blandt andet budt ind med ønsker om flere toiletter i Nørrebroparken og toiletter ved Dronning Louises Bro. Det er ønsker, Enhedslisten gerne vil forfølge. Jeg ser også gerne, at vi finder penge til en foranalyse af anlæg af grønne tiltag i De Gamles By. Det er vigtigt at sætte naturen i centrum og øge kvaliteten af bynaturen i De Gamles By.


Overborgmesteren har travlt med at argumentere for en hundedyr havnetunnel til 20 milliarder kroner. Enhedslisten ser hellere, at vi bruger pengene på at skabe løsninger, som er efterspurgt helt lokalt.


Derudover tager vi et ønske om cykelstier på Hamletsgade med ind til forhandlingsbordet. I dag er det hensynet til bilerne, der fylder, og det kan være utrygt for cyklister at begive sig gennem gaden. Det skal der laves om på, og vi skal også have sat penge af til sikre skoleveje på både Nørrebro og i Nordvest. Og så arbejder vi i Enhedslisten også for at få afsat midler til en bevarende lokalplan for Provstevej-kvarteret samt et løft af Degnestavnens legeplads, når der alligevel skal anlægges et skybrudsprojekt i området.

Det er sjældent, at man får opfyldt alle sine ønsker, men jeg ser ingen gode argumenter for, hvorfor ovenstående projekter på Nørrebro og i Nordvest ikke skal finansieres i denne omgang. Overborgmesteren har travlt med at argumentere for en hundedyr havnetunnel til 20 milliarder kroner. Enhedslisten ser hellere, at vi bruger pengene på at skabe løsninger, som er efterspurgt helt lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Koncert

Dansk rock i Stefanskirken

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce