Annonce
Klima

30 ton tunge Liv skal beskytte os mod oversvømmelse: Willy sendte hende godt afsted

Tunnelboremaskinen fik sit navn. Uofficielt hedder hun nu NørrebroLIV, og det er vi stolte af. Foto: HOFOR A/S
Skybrudssikringen langs Tagensvej er i fuld gang. Nu er det blevet tid til at tunnelere, men inden det skete, skulle der en dåb til.
Annonce

Hvordan får man fejret en dåb i en tid, hvor restriktionerne regner ned over os? Det er der sikkert mange småbørnsfamilier, der grubler over for tiden, og det gav også HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, lidt ekstra at tænke, over da den tonstunge tunnelboremaskine meldte sin ankomst til Tagensvej.


I nogle skakte vil tunnelarbejderne også gerne have en figur af Skt. Barbara op, som siges at beskytte tunnelfolk og minearbejdere.

Ditte Poulsen


Det er nemlig en gammel tradition at døbe maskinerne inden deres tur under jorden.

– Det er lidt ligesom et rejsegilde - det betyder noget. I nogle skakte vil tunnelarbejderne også gerne have en figur af Skt. Barbara op, som siges at beskytte tunnelfolk og minearbejdere. Så selvom det blev mere besværligt med regler om afstand og få forsamlede, besluttede vi at holde dåben alligevel, fortæller projektchef Ditte Poulsen, som var en af de ganske få personer, der fysisk deltog i dåben.

Dåben kunne følges på HOFORs facebook-side. Her er det stadig muligt at se eller gense dåben.

Snart er tunnelboremaskinen på plads, klar til at lave skybrudssikre området ved Tagensvej. Foto: HOFOR A/S

Tunnelboremaskinen fik sit navn, endda et stærkt et af slagsen. Hun kom til at hedde LIV. Og for at sende hende endnu bedre afsted, fik vi på lidt uformel vis lov til at døbe hende NørrebroLIV efter ceremonien. Det er vi faktisk lidt stolte af.

Annonce

Willy blev udnævnt til Gudfar

En af de allernærmeste naboer til byggepladsen er Bispebjerghjemmet, og her bor Willy Hansen på 84 år. Han har boet det meste af sit liv på Nørrebro, og selvom det er en livlig bydel, så er det ifølge Willy Hansen nok det sidste år, der har været mest larm.

For det er faktisk sådan, at bare 50 meter fra Willys vinduer, er der blevet hamret, boret, gravet og pumpet vand gennem det sidste år. Det blev derfor også Willy Hansen, som fik æren af at døbe maskinen.

- På beboernes vegne ønsker jeg dig held og lykke. Dit navn skal være Liv, sagde Willy Hansen

Tunnelboremaskinens ankomst til Tagensvej. Foto: HOFOR A/S

Og mon ikke han glæder sig lidt til, at Liv er færdig med at tunnelere under Tagensvej, så byggepladsen kan begynde at lukke ned igen.

Annonce

Skybrudssikringen godt på vej

Efter dåben blev Liv sænket ned i skakten, og nu bliver hun gjort helt klar til at tage turen under Tagensvej. HOFOR forventer, at hun er ude igen ved Landsdommervej i marts, og så begynder arbejdet med at lukke det hele ned igen og få reetableret området.

Når byggepladsen er væk til sommer, så er området langs Tagensvej bedre sikret, hvis et skybrud rammer, for de rør der er lagt ned, og det tunnelrør der nu bliver lagt af Liv, vil kunne lede regnvandet væk fra området.

FAKTA OM LIV

Liv vejer 30 ton

Maskinen er 200 cm i diameter

Der skal skubbes 28 tunnelrør ind bag Liv under Tagensvej

Du kan stadig se dåben på HOFORs facebookside

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce