Annonce
Demonstration

Bamserne er på barrikaderne: Demo for minimumsnormering

Bamserne er klar til demonstration den 12. september til fordel for fokus på minimumsnormering. Foto: Privat
Forældrebevægelse på Nørrebro og Nordvest indsamler bamser til stor demonstration.
Annonce

Som forælder ønsker man kun det bedste for sit barn. Og særligt i de mange timer hvor den lille er i institution, har man særligt brug for ro i maven og ikke mindst vished om, at alt er godt, og at der er hænder nok til at sætte plaster på, lege, putte og skifte ble.

Minimumsnormeringer er lige nu på dagsordenen i finanslovsforhandlingerne, og ifølge forældrebevægelsen #Hvorerderenvoksen er det tid til at ordene skal omsættes til handling.

Netop derfor har forældrebevægelsen sat alle sejl ind for at øge fokus på denne sag via en demonstration på Christiansborg Slotsplads. Men ikke en helt almindelig en af slagsen.

Annonce

Indsamling Nørrebro

Den lidt atypiske demonstration finder sted den 12/9. Det er en landsdækkende demonstration, som har sit epicenter på Christiansborg Slotsplads, men på grund af corona opfordres alle deltagere - forældre og børn til at blive hjemme og deltage i demonstrationen online.


Ingen forældre skal have ondt i maven, når de afleverer deres børn i vuggestuen eller børnehaven, fordi der er for få voksne på stuen. For SF er den største sejr, at vi med budgetaftalen har sikret minimumsnormeringer i København. Tre år tidligere end der ellers var lagt op til.

Sisse Marie Welling (SF)


Men du kan stadig gøre en forskel. Forældrebevægelsen, som også er ved at etablere sig på Nørrebro og i Nordvest, opfordrer i stedet folk til at sende en bamse. Den bamse vil således indfinde sig på Christiansborg Slotsplads 12. september.

Bamserne er klar til demonstration den 12. september til fordel for fokus på minimumsnormering. Foto: Privat

- Vi er ved at stable en lille lokalafdeling af #Hvorerderenvoksen på benene her på Nørrebro og i Nordvest. Vi koordinerer bamseindsamlingen herfra, og vi er også to, der vil deltage i opsætningen af selve bamsedemonstrationen 12. september, siger Ditte Krøyer, lokal tovholder og mor til en (snart to).

Annonce

Slut med at have ondt i maven

I København har et flertal netop besluttet, at minimumsnormeringerne skal fremrykkes lokalt, så de starter allerede i 2022, hvilket er et stort skridt på vejen ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Ingen forældre skal have ondt i maven, når de afleverer deres børn i vuggestuen eller børnehaven, fordi der er for få voksne på stuen. For SF er den største sejr, at vi med budgetaftalen har sikret minimumsnormeringer i København tre år tidligere, end der ellers var lagt op til, udtaler Sisse Marie Welling.

Annonce

Minimumsnormering

Ditte Krøyer har dog en bøn, for de minimumsnormeringer, som Købehans Kommune vil indføre, er opgjort efter en model fra Danmarks Statistik, hvilket vil sige papirs-normeringer.

- Modellen fra Danmarks Statistik tager hverken højde for sygefravær, langtidssygemeldinger, deltidsarbejde, forlængede åbningstider eller skrivebordsarbejde. Undersøgelser fra BUPL har vist, at pædagoger bruger over 30 % af deres arbejdstid på administrative opgaver. Derfor vil minimumsnormeringer opgjort efter modellen fra Danmarks Statistik gøre, at vores børn langtfra oplever den reelle normering som værende 1:3 i vuggestuen og 1:6 i børnehaven. Derfor skal vi stadig kæmpe, siger Ditte Krøyer.

Demonstrationen den 12. september starter kl.10:30 og livestreames til hele landet. Der vil være taler, musik og interviews med de tilrejsende bamser. Løbende opdatering og materiale til aktioner kan findes på hvorerderenvoksen.dk. Og der streames på dagen via facebook-sitet: HvorDerErEnVoksen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce