Annonce
FOKUS

Beboerforeningen indkalder til orienteringsmøde: Nu er det nok med nattestøj

Natteliv . Foto: Lars Johannessen.
Beboerforening på Indre Nørrebro har fået nok af nattestøj og indkalder nu til orienteringsmøde
Annonce

Der har den seneste tid været et stort fokus på støj fra Nørrebros natteliv. Mange er generet af nattegæster der larmer, sviner og skaber trafikale problemer.


Vi har ikke lyst til at flytte på landet. Og nej, vi vil ikke lave Indre Nørrebro om til en stillekupé.

Gøje Rostrup, medstifter og formand af Beboerforeningen for Indre Nørrebro


Beboerforeningen for Indre Nørrebro er træt af, at det er helt umuligt at råbe Kommunen op, og få dem til at forholde sig til de voldsomme problemer de mange spiritusbevillinger og udendørsserveringer medfører i mange gader på Indre Nørrebro. Derfor afholdes der orienteringsmøde den 10. september i caféen i Støberiet på Blågårds Plads 5, 2. sal kl 19-21.

Annonce

Vil ikke have stillekupé

Gøje Rostrup, medstifter og formand af Beboerforeningen for Indre Nørrebro vil gerne slå fast, at de som bymennesker ikke ønsker at slukke byen, men at de blot ønsker et leje, hvor der er plads til alle.

- Vi har ikke lyst til at flytte på landet. Og nej, vi vil ikke lave Indre Nørrebro om til en stillekupé. Vi elsker vores bydel, de mange mennesker, diversiteten og caféerne, spisestederne og værtshusene og vi vil gerne dele det hele med en masse gæster. Vi skal bare finde et niveau, så vi alle kan være her og leve trygt og godt. Og vi har brug for et samarbejde med politikerene på Rådhuset, der finder det vigtigt at tage støj- og nattelivs-problematikkerne alvorligt, siger Gøje Rostrup.

Da rygeloven blev vedtaget i 2007skete en naturlig ændring i nattelivet. Festerne er i højere grad rykket ud på gaden under caféernes kæmpeparasoller og varmelamper. Det ser hyggeligt ud, men det kan uden tvivl også være til gene.

Annonce

Stor forståelse

På rådhuset er der stor forståelse for de mange henvendelser og klager over støj i nattelivet.

- Jeg forstår godt beboernes frustration over den megen larm i gaden. Det er helt klart svært at finde balancen mellem hensynet til beboerne og hensynet til de restauranter og bar-ejere, der driver virksomhed i området. Det er jo i høj grad dem, der er med til at give en levende by, men samtidig giver det naturligvis også støjgener, siger Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Corona har også været en en af grundene til, at denne sommer i højere grad har været mere højlydt end vanligt. Ninna Hedeager Olsen fortsætter.

- For at give cafeer, barer og spisesteder en mulighed for at holde åbent trods corona-restriktioner, har vi givet ekstra tilladelser til udeserveringer, men vi har også haft skærpet opsyn og vores støj-vagter har påtalt det, hver gang det er kommet os for øre, at et sted har holdt for længe åbent eller larmet over det tilladte.

Hun understreger, at kommunens egne støjvagter reagerer på alle de borgerhenvendelser, der handler om støj fra beværtninger, men en stor del af henvendelserne til støj-telefonen handler om folk, der fester af egen drift rundt om i byen, og det kan  støjvagterne desværre ikke stille meget op overfor. Her er det kun politiet, der har redskaberne til at få dem til at dæmpe.

De ekstra tilladelser til udeservering udløber i følge Ninna Hedeager Olsen her til oktober, og partierne på rådhuset er nu i gang med at revidere kommunens nattelivs-plan. Her er der stor opmærksomhed på, at inddrage alle relevante borgergrupper og aktører i arbejdet med at regulere Københavns natteliv bedre.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce