Annonce
Nørrebro

Nyt brætspil hylder Nørrebro: Er revet væk

Sune Frantsen med sit Nørrebro-spil. Udsolgt før det når handlen. Foto: Privat
Nyt brætspil, der mest af alt minder om Matador, hylder Nørrebro. Og det går ikke stille for sig, når man som anarkist, bandemedlem eller hipster indtager Nørrebro.
Annonce

Så er Slaget om Nørrebro lige rundt om hjørnet. Det er det i hver fald for de heldige, der nåede at forudbestille det helt nye brætspil, som hylder Nørrebro med en kæmpe fed salut.

I 'Slaget om Nørrebro' er hverdagens krøller blevet integreret i et spil fuldt af ironi og kærlighed til Nørrebro. Her kan man komme på tinder-date rundt om søerne, betale 1000 kroner for en hindbærsnitte i Lagkagehuset, fare vild på Assisten Kirkegård eller få virkelig dårlig mave af for gammel bland-selv-slik til 4,99 kroner. Det sidste udløser 'vent en omgang'. I spillet kan man komme på mission som anarkist, bandemedlem eller hipster, og det går i følge spiludvikler Sune Frantsen ikke stille for sig.


Alle aspekter af Nørrebro skulle selvfølgelig med. Skal man tage kærligt pis på nogen, skal man tage pis på alle de forskellige dele af Nørrebro - høj som lav.

Sune Frantsen


Fra det nye brætspil blev muligt at forudbestille til Sune Frantsen kunne melde alt udsolgt, gik der ikke meget mere end tre dage. Noget han er virkelig overrasket over.

- Jeg er blevet blæst helt bagover over interessen. Udlægget for at lave et brætspil som amatør-udgiver er ret stort, så for ikke at brænde inde med en masse spil startede jeg med et beskedent antal. Det har vist sig at være alt for lidt, siger Sune Frantsen.

Annonce

Slaget om Nørrebro

Det hele startede i Sune Frantsens farmors sommerhus på Lolland. Et sted uden tv-signal og uden WiFi. I følge spiludvikleren er begrænsninger og kedsomhed åbenbart en rigtig god kilde til kreativitet. Og her blev de første tanker til 'Slaget om Nørrebro' født.

Slaget om Nørrebro. En hyldest til Nørrebro. Foto: Privat

Spillet er i følge Sune Frantsen en god blanding af action, uforudsigelighed og strategi. Han fortæller at spillet har matador-elementer, men at det er meget mere end det. Matador tager gerne fem timer at komme igennem. Slaget om Nørrebro kan klares på et par timer.

Sune Frantsen kan fortælle, hvordan spillet har sit eget gameplay, som er et gadekryds mellem velkendte brætspil som Monopoly og Risk, men er ikke 1:1 matador. I spillet kan man for eksempel trække et dilemma-kort (kaldet Skæbnen-kort) hvor genkendelige hverdags-dilemmaer fra Nørrebro opstår, såsom “Du kører bag en mor på en ladcykel" eller "du skal passe på, at kommunen ikke pludselig sælger din ejendom til Faderhuset".

Annonce

Naturligt at starte på Nørrebro

Som 18 årig flyttede Sune Frantsen til Nørrebro. Og det blev til 13 år i en bydel, hvor tiden var sin egen og bølgerne gik højt. Vores spilskaber ramte lige ned i orkanens øje. En tid hvor ungdomshuset blev ryddet og bandekrigen rasede. En tid hvor hans hverdag blevet krydret med skudepisoder og  brændende biler i gaderne. Derfor skulle spillet også indeholder nogle rå-elementer. I følge Sune Frantsen er Nørrebro både rå, kærlig, skæv og action-packed.

Et af de udvalgte skæbne-kort i "Slaget om Nørrebro". Foto: Privat

- I mine 13 år på Nørrebro har jeg set bydelen forandre sig og gå fra knivstikkeri i min baghave, til at blive gentrificeret via forældrekøb, hippe caféer er skudt op og prisen på hindbærsnitter er strøget i vejret. Alle aspekter af Nørrebro skulle selvfølgelig med. Skal man tage kærligt pis på nogen, skal man tage pis på alle de forskellige dele af Nørrebro - høj som lav, siger Sune Frantsen.

Et af de udvalgte missions-kort i "Slaget om Nørrebro". Foto: Privat

Sune Frantsen beskriver sit Nørrebro som en ufiltreret kerne. Et råt og autentisk sted hvor der er vilje og oprør. Et sted hvor der er er plads til alle typer. Han ser det at drille nogen som en kæmpe kærlighedserklæring og et tegn på, at man bekymrer sig om det lokale samfund ved at stikke lidt til hinanden. Han er derfor ikke bleg for at sende et spil på gaden, hvor steotyperne virkelig bliver karikeret.

Vores spiludvikler startede med spillet som et hobbyprojekt, men regner med at gå fuldtid med at producere brætspil ved årsskiftet for at forfølge drømmen og udgive flere spil om Danmarks mange dejlige lokale samfund og byer.

Hvis du er en af de mange, som har prøvet, at bestille, men som kom for sent, så er det muligt at tilkendegive dit ønske om et spil her: www.slagetom.dk/flerespil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce