Annonce
112

Brand i Dronning Louises Asyl: Godt naboskab gjorde en forskel

Dronning Louises Asyl efter brand. Foto: Mie Schärfe
Onsdag udbrød der brand i Dronning Louises Asyl på Bjelkes Allé. Naboskabet stod stærkt i stunden, og folk fra gaden var med til at evakuere børnene.
Annonce

Vuggestuebørnene var lige blevet puttet til middagslur - alt emmede af ro, og de sovende små poder var godt på vej ind i den tunge søvn i drømmeland. Det skulle dog ikke holde længe. Kort efter hørtes dunk og skramlen fra loftet over de sovende børn. Den pædagog, som netop havde puttet børnene, blev hurtigt klar over, at noget var galt. Røgen var på vej ned fra loftet via trappeopgangen... Det brændte! Brandvæsenet blev alarmeret klokken 12.19.

Dronning Louises Asyl er en integreret institution - en af Københavns ældste af slagsen - med 40 børnehavebørn og 20 vuggestuebørn. Institutionen ligger på hjørnet af Stefansgade og Bjelkes Allé. Et område som er kendt for et et særligt godt naboskab og sammenhold.

Annonce

Naboskab

Særligt naboskabet mærkede institutionen i det øjeblik, at ordet 'brand' blev råbt. Selvom brandvæsnet kom endda meget hurtigt, så var frivillige hænder allerede i gang med evakueringen af de små rollinger, der måtte rives ud af søvnens trygge ly.


Tak er kun et fattigt ord, men alligevel betyder det så utrolig meget at sige, hvis der virkelig er noget at takke for. Og det er der her.


- En af vores ansatte oplevede, at løbe ind i huset for at hente børn ud med fire fremmede mennesker. Folk var klar på at løbe ind i et brændende hus uden at vide, hvad det kunne have af konsekvenser. Det er stort. Alle stod simpelthen klar til at hjælpe, siger Mie Schärfe, bestyrelsesformand i Dronning Louises Asyl.

Dronning Louises Asyl på Bjelkes Allé. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Heldigvis var der grundet sommerferie kun halvdelen af børnene til stede i vuggestuen, som ligger på etagen under taget, hvor branden opstod. Alle børn kom ud i god behold.

Politi og brandvæsen er stadig i gang med at undersøge, hvordan branden opstod.

Annonce

Tak for hjælpen

- Tak er kun et fattigt ord, men alligevel betyder det så utrolig meget at sige, hvis der virkelig er noget at takke for. Og det er der her.

- For os i Dronning Louises Asyl ligger det os meget på sinde, at få sagt en stor tak til alle som hjalp os under branden. Tak for hjælp til evakuering, for mad, tæpper og for at vise os, at vi passer på hinanden. Tak for et stærkt naboskab. Det gjorde en kæmpe forskel for os, siger Mie Schärfe. Hun håber at alle, som hjalp til, får denne inderlige tak!

Annonce

Hurtig forvaltning

- Allerede dagen efter kunne vuggestuebørnene igen mødes. Her i Anna Kirken på Bjelkes Allé, som straks havde stillet lokaler til rådighed. Der stod med ét senge klar til børnene. Derfor skal der også lyde en tak til menighedsrådet og naturligvis forvaltningen i Københavns kommune, som på alle fronter har rykket hurtigt. Også børnehaven er blevet genhuset. Her på Flyverlegepladsen i Nørrebroparken. Telte og toiletvogne blev ligeledes sat op, før vi vidste af det, siger Mie Schärfe.

Hvad der skulle havde været en helt almindelig dag i Dronning Louises Asyl blev alt andet. Heldigvis kom ingen noget til ved branden, og børn og voksne har fået talt om hændelsen. Hvornår de vanlige rammer igen står klar er stadig uvist, men det forlyder, at der godt kan gå 3-4 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Corona-passage: Forrykt mener Flemming

Børneliv

Udfasning af KK-privat dagpleje udsat

Annonce