Annonce
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

De Gamles By. Foto: Benedicte Lorenzen

Læserbrev: Der er i dag mindre grønne områder på Indre Nørrebro i De Gamles By. Midt i haven ligger et plejehjem og nogle husrækker med ældreboliger. Haven er de fleste steder åbnet op for områdets beboere, institutioner og skolers børn og summer dagligt af liv.

Men haven er med årene blevet meget mindre. Hver gang bydelen havde brug for en ny daginstitution, er den blevet placeret her. Det gælder også andre kommunale faciliteter. Nye bygninger har gjort gevaldige indhug i De Gamles Bys have.

Nu lægges der op til, at der igen skal bygges på de grønne områder i den gamle have. Et stort diabetescenter for alle byens borgere. Placeringen af diabetescenteret er ikke alene uhensigtsmæssig af grønne årsager, men også fordi der er langt til busser og anden kollektiv trafik, og Møllegade er uegnet til at tage mere biltrafik.

Annonce


Lad os være enige om, at København aldrig må udvikle sig til et sted, hvor blomster kun findes i blomsterkummer og træer ikke må vokse sig store.

Per Bregengaard (EL)


Det er også planen, at der skal bygges en ny skole. Det lokale behov synes forsvundet, hvorfor formålet er blevet forvandlet til en overbygningsskole, der rækker ud over nærområdet.

Først var der Assistens Kirkegaard med metroen, som krævede plads på kirkegården ved Runddelen. Nu er det De Gamles Bys Have, kommunen vil gøre endnu et indhug i. Bydelens grønne lunger kvæles langsomt. At vi skal passe på Københavns åndehuller, handler ikke kun om Lærkesletten på Amager og Stejlepladsen i Sydhavnen, der har tiltrukket sig megen opmærksomhed.

Lad os være enige om, at København aldrig må udvikle sig til et sted, hvor blomster kun findes i blomsterkummer og træer ikke må vokse sig store. Vi vil have lys, luft og plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce