Annonce
Covid-19

Ny corona-klinik står snart klar: Nu kan du blive testet i lunere omgivelser

Corona-podning. Foto: Region Hovedstaden
Ny og større corona-podeklinik bliver placeret på Nørrebro tæt på grænsen til Østerbro. Testcenter ved Fælledparken og Rigshospitalet nedlægges.
Annonce

Nu bliver Nørrebro beriget med en ny og større corona-podeklinik. Ifølge Region Hovedstaden skyldes det primært to ting.

Først og fremmest ønsker man at forbedre forholdene for borgere og testpersonale, når efteråret for alvor rammer. Og så har man valgt at opdele test af patienter med henvisning fra hospitalet samt test af eget personale, fra folk der boker tid via coronaprover.dk.

- Formålet med at flytte vores teststed er at robustgøre det. Vejret skifter, og forholdene skal derfor forbedres for både vores personale og for dem, der kommer og får foretaget en coronatest, siger Mathilde Rav Degenkolv, testleder af København COVID-19 Teststed.

Klinikken kommer til at ligge på Vingelodden 6, som går langs Rovsingsgade. Regionen har lejet sig ind på Bane Danmarks ubrugte areal.

Det er muligt at bestille tid og blive testet fra den 2. november kl. 9 via coronaprover.dk.

Samtidig med at testcenteret på Vingelodden 6 åbner, lukker Rigshospitalet ned for teltene på Henrik Harpestrengs Vej på Østerbro.

Annonce

Test af patienter og personale

Fremover vil screening af patienter og personale ske indendørs i Ryesgade 51-53. Åbningstiderne vil fortsat være de samme frem til december, hvorefter der kun vil være åbent i dagtimerne. Det betyder, at corona-podeklinikken i november har åbent fra 8-20 i hverdagene og 10-17 i weekenden, men fra december og frem ændrer tiderne sig til 9-16 alle ugens dage.

Mere fakta om testning:

  • Du skal bestille tid på www.coronaprover.dk før test
  • Alle borgere over 2 år kan blive testet i teststederne
  • Det anbefales, du bærer mundbind, når du skal til test
  • Du får svar på prøven på www.sundhed.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vores boliger er ikke nedslidte

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Film

Unge laver film: "Vi bor ikke i en ghetto"

Annonce