Annonce
Byliv

Coronaslid på Københavns legepladser skaber farlige situationer: Det er kommet bag på os

Der er flere tårne, som markerer yderkanten af naturlegepladsen. Foto: Mikkel Sandorff Nordentoft
Københavns legepladser har været ekstra populære under corona, og det har ført til et accelererende slid, som er kommet bag på kommunen. Derfor vil teknik- og miljøborgmesteren nu tage affære.

For nylig kunne ValbyLIV og SydhavnenLIV fortælle, at naturlegepladsen i Valbyparken er ved at nærme sig en forfatning, hvor de løbende reperationer ikke længere slår til.

Mikkel Sandorff Nordentoft, der er friluftsvejleder og fast tilknyttet medarbejder på naturlegepladsen, fortalte, at det i værste tilfælde kan betyde, at legepladsen må lukkes ned inden for en kort årrække, hvis ikke der bliver gjort noget.

- Der er en enorm slitage på sådan en legeplads her, og det bliver sværere og sværere at følge med på alle de reparationer, der skal til, for at legepladsen ikke bliver farlig for børnene at lege på. Det vil ikke være til at bære, hvis vi mister det her, og det er der desværre en sandsynlighed for, hvis ikke der bliver gjort noget, lyder det fra Mikkel Sandorff Nordentoft.


Det er kommet ret meget bag på kommunen i alle forvaltninger, at børnefamilierne er blevet hjemme i sådan en grad, og det betyder blandt andet, at vi ikke har fået tilført nok midler til at vedligeholde legepladserne.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester


Han fortæller også, at de på naturlegepladsen har set en stigning i antallet af brugere det seneste år, og han tror det hænger sammen med, at flere og flere børnefamilier har valgt at tage en tur på legepladsen, da flere andre tilbud har været lukket ned grundet corona.

- Slid er jo en accelererende proces, og da naturlegepladsen her i Valbyparken er 20 år gammel, er det naturligt, at den trænger til en renovering. Behovet er kun blev større, fordi den nu bruges endnu mere end før som konsekvens af corona, og derfor bliver vi nødt til at gøre noget snart, hvis legepladsen skal bevares.

Kommet bag på kommunen

Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fortæller, at det er kommet bag på kommunen, hvor stort et slid der har været på legepladserne under corona.

- I år er det gået endnu mere op for os, hvor stort et slid der har været på legepladserne, fordi corona har gjort, at mange af de alternative tilbud til at gå på legeplads såsom zoologisk have, rejser osv. har været lukket. Det har ført til en stor efterspørgsel på vores legepladser, som er blevet brugt rigtig meget, siger Ninna Hedeager Olsen.

Derfor vil hun nu bede forvaltningen om at lave et budgetnotat på, hvor meget til vil koste at renovere byens legepladser, så der ikke opstår et vedligeholdelsesefterslæb, som det f.eks. er tilfældet med naturlegepladsen i Valbyparken.

Naturlegepladsen i Valbyparken er Københavns største naturlegeplads. Foto: Helle Nebelong

- Det er kommet ret meget bag på kommunen i alle forvaltninger, at børnefamilierne er blevet hjemme i sådan en grad, og det betyder blandt andet, at vi ikke har fået tilført nok midler til at vedligeholde legepladserne. Det er gået endnu mere op for mig nu, at det er noget, vi bliver nødt til at have endnu mere fokus på, siger Ninna Hedeager Olsen.

Med det kommende budgetnotat i hånden vil Ninna Hedeager pege på, at der bliver sat midler af til renovationen af byens legepladser ved budgetforhandlingerne i efteråret, det der hedder Budget 22.

- Vi bliver nødt til at sætte nogle midler af i Budget 22 til at renovere nogle af de her legepladser, for de bliver ekstra slidte nu, og corona kommer ikke til at gå væk foreløbig, så det er et øget slid, som vil fortsætte. Vi er mange mennesker om at bruge byen, og derfor er det vigtigt, vi investerer i legepladserne, så der ikke kommer det her vedligeholdelsesefterslæb. Det er dyrere at lave ting, der går i stykker, end det er at vedligeholde dem, før det går i stykker, siger hun og slår fast:

- Der er et vedligeholdelsesefterslæb, som er værre, end jeg havde troet, og når vi får meldinger om, at der er legepladser, hvor områder bliver spærret af, fordi det begynder at blive farligt, så er der et efterslæb, vi bliver nødt til at kigge på.

Efterfølgende har også Konservative tilkendegivet, at de vil løfte renoveringen af byens legepladser ved de kommende budgetforhandlinger.

- Efter at have læst artiklen om naturlegepladsen har vi drøftet det i gruppen og vil meget gerne gå ind i sagen og tage den med til budgetforhandlingerne, lyder det fra Karina Bergmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce