Annonce
Nørrebro

Debat: Københavns Kommune udpiner Indre Nørrebro

Planen om et Center for Diabetes i De Gamles By er helt forfejlet kommunal planlægning i forhold til morgendagens behov for grønne friarealer og mindre biltrafik, skriver Agnes Hauberg. - Foto: Arkivfoto

Af formand Agnes Hauberg, på vegne af bestyrelsen for Ejerforeningen Møllegade 34 og Nørre Sideallé 5-7

Annonce

Indre Nørrebro har fået nok af de københavnske politikere, der bryster sig af at være grønne, men handler sort. Politikerne fjerner grønne arealer og sender mere trafik ind på Nørrebro. Derfor har flere hundrede lokale beboere nu sagt tydeligt NEJ til Kommunens nye Helhedsplan for De Gamles By.

Kommunen vil opgrave græsplænerne i De Gamles By og i stedet bygge et 15 meter højt Center for Diabetes langs Møllegade SAMT en skole ved Sjællandsgade. I forvejen er Nørrebro den bydel med færrest offentlige, grønne kvadratmeter per indbygger. En københavner har i gennemsnit 39 kvadratmeter offentligt grønt. På Nørrebro er der kun 7 kvadratmeter offentligt grønt tilbage.

Det er udsigten til at få frataget yderligere grønne kvadratmeter, der har fået naboerne til De Gamles By til at udvise massiv modstand mod Helhedsplanen.

Det er dog også den øgede trafikbelastning, der får os beboere op i det røde felt. Et Center for Diabetes med ambulatoriefunktion forventes dagligt at sende flere hundrede ekstra køretøjer (mellem 180-330 biler) med patienter ind og ud ad Møllegade og de øvrige, smalle og i forvejen trafikbelastede lokalveje.

Vi opfordrer politikerne til at forlade Rådhuset og bevæge sig ud til os på Nørrebro, så de kan se og forstå konsekvenserne af deres sorte plan. Planen er helt forfejlet kommunal planlægning i forhold til morgendagens behov for grønne friarealer og mindre biltrafik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Nørrebro

Brand i skole på indre Nørrebro

Annonce