Annonce
Nørrebro

Det gamle var lidt for gammeldags: Populært kulturhus får nyt navn

Annonce

VerdensKulturCentret på Nørre Allé har skiftet navn. Med navneskiftet følger en styrket profil som eksperimenterende kulturplatform.

Det er slut med at tage til fællesspisning eller dans i VerdensKulturCentret på Nørre Allé - fremover skal du booke billet til Union. VerdensKulturCentret har nemlig skiftet navn, og med navneskiftet til Union følger en styrket profil som eksperimenterende kulturplatform og et øget fokus på partnerskaber, som udfordrer og engagerer.

Navneskiftet og den nye profil er resultatet af en proces, som har involveret både brugere og medarbejdere

»Vi satte os ned med en række af vores partnere og brugere og lyttede til deres ønsker og drømme for huset. Vi oplevede, at flere partnere og kulturaktører havde det svært med navnet VerdensKulturCentret, som de følte var fremmedgørende og en lille smule gammeldags,« fortæller daglig leder Åsmund Kverneland i en pressemeddelelse.

Udover behovet for et navneskifte og afslørede samtalerne også et ønske om en styrkelse af profilen i retning af mere samhørighed og fællesskab. »Det er de behov, vi adresserer med Union,« fortæller Åsmund Kverneland.

Frugtbart kulturmøde

Den nye profil ikke et brud med idealerne om det frugtbare kulturmøde, som altid har været en del af husets DNA. Tværtimod, mener Åsmund Kverneland.

»Vi tror på, at det er smukkere at sammenblande end at opdele og den kulturelle diversitet er stadig helt central i Union. Med den nye profil vil vi åbne huset endnu mere op. Udover at være et sted for kulturmøder vil Union også være platform for mødet mellem meninger, mennesker og udtryksformer,« fortæller Åsmund Kverneland, der bedyrer, at husets beboere og kulturaktører kommer til at spille en vigtig rolle.

Flere partnerskaber

De seneste år har kulturhuset indgået partnerskaber, som har sat deres præg på huset. Den socioøkonomiske virksomhed Send Flere Krydderier driver spiseriet i stueetagen, og det regionale spillested Alice er flyttet ind i koncertsalen i baggården.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce