Annonce
Nørrebro

Dostojevskij er flyttet ind på Assistens Kirkegård

Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov. Monumentet kommer til at pryde metroforpladsen ved Nørrebros Runddel. - Foto: Kim J Jørgensen/Byrd
Annonce

Mange var mødt op, da der igår søndag var reception og teaterbegivenhed i forbindelse med, at Kapellet på Assistens Kirkegård afslørede et monument af en af verdens vigtigste forfattere: Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij (1821-1881), som besøgte Assistens Kirkegård i 1865.

Monumentet er skabt af den unge, russiske billedkunstner Andrey Tartishnikov og gives i påskønnelse af Dostojevskij–teatertrilogien ET LATTERLIGT MENNESKES DRØM, DEN SAGTMODIGE (KROTKAJA) og EN DRENGS HISTORIE. Skuespiller Viktor Melnikov har siden 2013 givet en skarp indsigt i Dostojevskijs forfatterskab, en unik skuespilpræstation med formidling af forfatterskabet på scenen, som har været opført i det lille Kapel.

Københavnerne og byens gæster kunne hilse på forfatteren, da monumentet blev afsløret bag det historiske kapel, midt imellem eksistentialismens fader Søren Kierkegaards og nationaldigteren H.C. Andersens sidste hvilested. Monumentet vil senere komme til at pryde den nye metroforplads ved Nørrebro Runddel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce