Annonce
Nørrebro

Dyrene i ByOasen savner selskab: Deres fremtid er uvis

Line Rasmussen fodrer til daglingt dyrene på den bemandede legeplads ByOasen. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Torsdag d. 22. oktober blev Teknik- og Miljøudvalget orienteret om en jordforureningssag på den bemandede legeplads ByOasen. Og i den forbindelse blev der sat et hegn op omkring grunden. De mange besøgende kunne således ikke længere tilgå området, til stor ærgrelse for rigtig mange børn og voksne.

Fra den ene dag til den anden var det slut med at klappe en høne og kæle med en ged. Men det er ikke kun de besøgende, der mærker et savn. For dyrene der tidligere har været vant til at have kontakt med små og store begejstrede sjæle har også fået en anden hverdag, det mener i hvert fald Line Rasmussen, som til daglig passer dyrene på den bemandede legeplads ByOasen.

En afskærmet ByOase. Der undersøges lige nu for jordforurening. Foto: Rebecca Veinø Johansen

- Jeg kan mærke at dyrene er over mig på en helt anden måde. De trænger i den grad til nærvær og til at blive kælet med. Det er også en anden hverdag for dem. Jeg håber snart de finder en løsning i forvaltningen, siger Line Rasmussen, praktikant ved Københavns Kommune.

Det er endnu uvis, hvornår den bemandede legeplads ByOasen er klar til at genåbne. Teknik- og Miljøforvaltningen arbejder lige nu på en plan for det videre forløb.

Også Nørrebro Lokaludvalg har meldt sig ind i kampen og er kommet med løsningsforslag, som lige nu ligger hos forvaltningen.

Tidslinje

22. oktober 2020: Teknik og Miljøforvaltningen orienteres om jordforureningssagen på den bemandede legeplads ByOasen.

27. oktober 2020: Prøvetagning af overfladejorden på den bemandede legeplads ByOasen.

9. november 2020: Udvidet borearbejde igangsat.

Den bemandede legeplads ByOasen forventes at genåbne primo 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce