Annonce
Klumme

En julehistorie: En gave er ikke en selvfølge for alle børn

Der var julestemning og højt humør(bag maskerne), da Sanofi afleverede 60 julegaver til Mødrehjælpen på Nørrebro. Gaverne går til børn fra udsatte familier. Foto: Privat.
Annonce

Læserbrev: Julen er jo noget, vi alle glæder os til. Vi glæder os til samværet med familien, julemad og julegaver.

Vi taler meget om det inden jul, og efter jul fortæller vi om alt det, vi har oplevet og særligt om alle de gaver, vi har fået.

Forestil dig, at du er det barn, der ved, at mor og far ikke har råd til at holde jul eller give gaver. Barnet ved også, at der ikke er noget at fortælle om, når skolen eller børnehaven starter igen efter jul.

I Mødrehjælpen Nørrebro ved vi det også. Vi ved, at nogle familier har så lave rådighedsbeløb, at der absolut ikke er til julemad, juletræ endsige gaver. Vi ved også, at det har været umuligt at spare op i de forudgående måneder, og at det har været ekstra dyrt og svært at holde børnene hjemme under coronakrisen.

Aldrig har vi fået så mange ansøgninger til fødselsdage, deltagelse i aktiviteter og økonomisk støtte til akutte nødvendigheder som medicin, skoleting mm. For slet ikke at tale om antallet af mails og henvendelser i butikken om dårlig økonomi, dårlig trivsel i familien og ensomhed. Da fristen udløb for julegaver udløb midt i november stod vi med et rekordstort antal ansøgninger, som overskuddet fra butikken ikke kunne dække.


Vi ved, at nogle familier har så lave rådighedsbeløb, at der absolut ikke er til julemad, juletræ endsige gaver. Vi ved også, at det har været umuligt at spare op i de forudgående måneder

Mette Faber


Men heldigvis er der jo nisser til. Der sker noget med os i julen. Vi tænker lidt mere på andre og lidt mindre på os selv. Og hvis man skal sige noget godt om corona, så har hjemmearbejde og isolation jo også skubbet os i den retning. Vi er faktisk begyndt at tage mere hensyn til andre.

Og nu til nisserne, som viste sig i form af en opringning fra et større dansk firma. Hvis vi kendte børnene, så ville de gerne lave et Ønsketræ, som de ville sætte op i firmaet.

Kender I dette smukke koncept, som heldigvis er blevet mere udbredt? Et ønsketræ er et dejligt juletræ, der er oversået med hjerter. På hvert hjerte står der et juleønske, fx: pige 9 år, en varm vinterjakke eller dreng 4 år: alle slags biler.

Firmaet ville holde en julefest og her ville de 60 medarbejderne hver ”plukke” et hjerte med et ønske, indkøbe gaven og pakke den smukt ind. Når alle gaverne var indsamlet, ville de blive afleveret i butikken i Jægersborggade. Tror I, der var fest, da vi modtog de mange gaver og der var endda også en ”morgave”. SÅ er det dejligt at være frivillig i Mødrehjælpen.

Nissen viste sig faktisk endnu engang. For mange medarbejdere var det en ny og dejlig oplevelse at købe julegave til et barn, for hvem det ikke er en selvfølge at få gaver. Som en af medarbejderne skrev på deres facebook-siden: det er den julegave, jeg har været gladest for at købe i år.

Det er da nisseri, ik?

En rigtig glædelig jul fra Mødrehjælpen Nørrebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce