Annonce
Byudvikling

Enighed på rådhuset: Vi skal værne om Nørrebros grønne kvadratmeter

Utilfredsheden har været stor, men nu ser det ud til, at politikerne kommer nørrebroerne til undsætning og sikre bevarelsen af det grønne område Nordpolen. Foto: Martin Sørensen
Nørrebroerne har råbt op, og politikerne har lyttet. De Gamles Bys nordlige spids skal forblive helt grøn. Beslutningen kommer dog til at koste kommunen millioner.

Utilfredsheden har mere end ulmet på Nørrebro blandt både borgere, naboer, lokaludvalg og grønne organisationer.

Det har den, fordi en fejl i Teknik- og Miljøforvaltningen betød, at de grønne kvadratmeter i den nordlige ende af De Gamles By, pludselig ikke var fredet alligevel. Selvom de ifølge en helhedsplan for området skulle være det.

Utilfredsheden med forvaltningen og den brudte aftale nåede også politikerne i teknik- og miljøudvalget.

Annonce

- Det har fyldt meget på Nørrebro. Derfor tog jeg fat i de andre partier for at høre, om vi kunne finde en løsning. Det var de heldigvis alle sammen med på, siger Marcus Vesterager, medlem af teknik- og miljøudvalget for Socialdemokratiet.

En dårlig løsning

På mandag skulle han sammen med de øvrige medlemmer af udvalget have taget stilling til, om de ville gennemføre anden etape af trafikprojektet for Tagensvej, der blandt andet har til formål at reducere rejsetiden med bus.

Trafikprojektet betød dog også, at en del af det grønne område, som hedder Nordpolen, i stedet skulle være en drejebane.

Det fremhævede stykke viser De Gamles By. Det grønne stykke op mod Tagensvej er Nordpolen. Foto: Københavns Kommune

Men allerede nu har partierne bag aftalen fra 2016 (DF, LA, Konservative, Radikale, Venstre, SF og Socialdemokratiet) besluttet, at de vil droppe den.

- Alt i alt var det en løsning, som ikke var helt god. Nørrebro har få grønne kvadratmeter, og dem skal vi værne om, siger han.

Annonce

Ville være hovedløst

En del af den lokale utilfredshed bundede i, at omtrent 100 mennesker, både lokale og embedsfolk, havde været med til at lave en såkaldt helhedsplan for området, der pludselig viste sig at være lavet på baggrund af nogle gamle kort.

Forvaltningen havde for år tilbage byttet sig til et stykke af grunden med planer om at forbedre fremkommeligheden for bussen på Tagensvej.

Men da forvaltningen havde glemt at tinglyse grunden, fremgik deres planer ikke af de kort, som der blev arbejdet med i forbindelse med heldhedsplanen.

- Der er blevet lavet en helhedsplan. Den siger, at det område skal holdes frit. Så ville det være hovedløst, hvis vi holdt fast i den gamle aftale og smed alt det arbejde på jorden, siger Vesterager.

Annonce

For 18 millioner grønt

På Facebook er der stor ros til politikerne for at handle hurtigt fra Lokaludvalget. Og fra Miljøpunkt Nørrebro kalder de det en principiel sejr.

Begge slår de på, at dagens beslutning er særlig vigtig for tilliden til kommunen.

- Tilliden fra de lokale betyder meget. Der har været stort engagement, og når vi har lavet en aftale med rigtig mange mennesker, så skal vi også holde den, siger Marcus Vesterager.

Når politikerne på mandag vender tommelfingeren nedad til anden etape af projekt Tagensvej, går kommunen formentlig glip af et større millionbeløb.

Det nuværende projekt er nemlig støttet af Trafikstyrelsen med en bevilling på 18 millioner kroner. De penge går tabt, hvis ikke busfremkommeligheden forbedres.

Marcus Vesterager erkender at pengene går tabt, men han satser stadig på, at politikerne kan finde en løsning.

- Vi kommer til at genbesøge det og gøre noget ved fremkommeligheden, men denne her løsning var ikke den rigtige, siger han.

Annonce
Annonce
Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Annonce
Annonce
Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Kilovis af hård narko blev leveret i små æg på søndage

Alarm112

Overvågning udelukker voldtægt af mand i København i juni

Alarm112

Person påkørt af tog på Nørreport påvirker togtrafikken

Alarm112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Alarm112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

Alarm112

Mand på løbehjul frarøvet større kontantbeløb i København

Annonce