Annonce
Nørrebro

Fællesskabet blomstrer i Nordvest efter regeringens udmelding om Corona-virus

Annonce

Nordvest-borgere står i kø for at hjælpe hinanden med alt fra madlavning og børnepasning til hundeluftning i denne Corona-tid. Det kan man læse i Facebook-gruppen ‘Det sker i Nordvest’.

’Jeg har sammen med en masse andre offentligt ansatte højest sandsynligt, tvunget fri i 14 dage. Skal vi hjælpe hinanden med børnepasning, madlavning, handle ind, tømme postkasse eller gå tur med hunden, etc? Skriv nedenfor, hvad du kan hjælpe med og hvornår, eller skriv hvad du har brug for af hjælp og hvornår. Vi skal hjælpe hinanden - særligt i tilspidsede situationer, som landet er i nu.’

Sådan skrev Ulla Manel Berghagen i et opslag i Facebook-gruppen ’Det sker i Nordvest’ onsdag aften, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) havde holdt pressemøde om de nye retningslinjer vedrørende Corona-virus og de tiltag, regeringen nu sætter i gang for at forhindre smitten i at sprede sig yderligere.

Annonce

Kan gøre en forskel

Ulla Manel Berghagens opslag har fået flere end 250 likes og en masse positive kommentarer med på vejen fra andre Nordvest-borgere, som bakker op om initiativet.

»Jeg blev lidt overrasket over den store opbakning og de mange likes - jeg håber, at det også bliver ført ud af Facebook, så det ikke bare bliver ved et opslag, der har fået en masse likes. Tænk, hvis det også rykkede noget i den virkelige verden og gjorde en forskel for nogle,« siger Ulla Manel Berghagen, som til daglig arbejder som koordinator ved Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

[caption align="aligncenter" width="662"]

Nordvest-borger Ulla Manel Berghagen skrev onsdag aften i gruppen og opfordrede borgerne til at hjælpe hinanden i denne tid. Selv tilbyder hun hjælp med børnepasning, transport, lave mad, lufte hund og tømme postkasse, både i dag- og aftentimer. - Foto: Fra Facebook

[/caption]

»Det handler om, at vi får aktiveret den her medborgermuskel og er opmærksom på at hjælpe dem i ens nærområde, der kunne have brug for det. Man kan jo starte med sin egen opgang. Måske bor der nogle dér, som er afhængige af at få bragt varer til døren, og man kan jo bare ringe på dørtelefonen og spørge dem. Eller man kan lave sådan nogle gode, gammeldages opslag og smide i folks postkasser eller ind af brevsprækken. Bare lidt nabohjælp kan gøre hele forskellen for nogle,« siger hun.

Det kan også være, at man kan hjælpe nogle af dem, som stadig er nødt til at tage på arbejde - for eksemel hvis de arbejder i sundhedsvæsenet, tilføjer hun.

Annonce

Børnepassere står klar

Og der mangler ikke hjælp i Nordvest, hvis man skulle befinde sig i en situation, hvor man har brug for for eksempel børne- eller hundepasning.

’Jeg kan sagtens hjælpe med hundeluftning, indkøb og børnepasning. Bare send en besked, hvis behovet opstår,’ skriver Laura Tjæreborg.

’Godt initiativ! Man er velkommen til at skrive til mig, hvis man mangler hjælp til hundeluftning, indkøb, børnepasning - you name it!,’ skriver Michelle Nyvang Stilling.

Indtil videre har der, så vidt Ulla Manel Berghagen er orienteret, ikke været nogen match, men det skyldes måske, at vi alle først er ved at vænne os til den nye situation endnu, mener hun.

»Der er måske børnefamilier, hvor man stadig snakker om, hvordan man kan løse det i familien, men med tiden tror jeg, at flere vil få behov for hjælp,« siger hun.

Har du brug for hjælp, kan du se, hvad folk tilbyder i Facebook-gruppen ’Det sker i Nordvest’ her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Annonce