Annonce
Byudvikling

For lave bump og fejl i asfalten: Stefansgade er flere måneder fra at være færdig

Stefansgade har fået en stor overhaling, men det er desværre langt fra fejlfrit. Blandt andet er bumpene for lave. Foto: Kasper Løjtved / BYRD
Projekt Stefansgade er afleveret. Men som en overlærer med en rød pen, skal kommunen nu gennemgå projektet, og der er allerede dukket flere fejl op.

Man troede lige. Slut med maskiner. Slut med afspærringer. Og velkommen til en gade med færre hurtigtkørende biler og krydsende cyklister.

Men helt sådan skulle det ikke gå. I hvert fald ikke endnu.

Københavns Kommune er i gang med at gennemgå renoveringen af gaden, og allerede nu står det klart, at flere af gadens bump er for lave. De skulle være ti centimeter høje, men i mere end et tilfælde er de 4-5 centimeter for lave.

Annonce

- Det er helt normalt, at der er afvigelser, når vi gennemgår et projekt for fejl og mangler, siger Jane Snog, der er områdechef for byvedligehold og tilsyn i Københavns Kommune.

Det er en stor fejl

Hun forklarer, at kommunens byggeleder altid gennemgår det hele fra enden til anden. Det inkluderer blandt andet opmåling af vejbump, og i det her tilfælde ved kommunen allerede nu, at nogle af bumpene er for lave. Derudover er der også nogle fordybninger i asfalten på gaden og omkring krydset ved Søllerødgade, der skal udbedres. Og der kan ligeledes komme mere til, i takt med at hele gaden bliver gennemgået.

Og selvom det er normalt med fejl, så erkender Jane Snog, at for lave bump hører til blandt de mere eklatante.

- Det er en stor fejl. Det er det. Men det er også komplekst at lave bump. Det er ikke helt så let, siger hun.

Annonce

Arbejde venter på tørvejr

Det er endnu for tidligt at sige, hvornår arbejdet med at udbedre fejlene kan gå i gang, men når det drejer sig om asfalt, skal der helst være ti grader varmt og nogenlunde tørvejr. Det oplyser teknik- og miljøforvaltningen i en mail.

Når den tid kommer, forventer Jane Snog, at arbejdet kan udføres på nogle dage, hvor der vil være delvist afspærret i gaden.

Det er for tidligt at sige præcis, hvem der skal betale regningen for fejlene, men områdechefen forventer, at det bliver dækket af den garanti, som entreprenøren stiller.

Annonce

Mest læste

Annonce
Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Alarm112

Dommer fængsler endnu en mand for drab på syrer på Nørrebro

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Tre biler på Nørrebro i København blev ramt af skud

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Mest læste

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Seneste nyt

Annonce