Annonce
Indsamling

Frygt for menneskelig kontakt kan betyde færre penge til bekæmpelse af kræft

Corona får færre til at melde sig som indsamlere til Kræftens Bekæmpelse. Foto: Kræftens Bekæmpelse.
Færre mennesker end sidste år har sagt ja til at samle ind til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Flere frygter, at det bliver for svært at holde afstand.
Annonce

Corona-pandemien har haft mange uoverskuelige konsekvenser både for helt almindelige mennesker og vores samlede økonomi.

Nu frygter distriktsleder for Kræftens Bekæmpelse på Nørrebro, at coronaen også kommer til at betyde færre penge til kræftramte og forskning.

- Status er lige nu er, at vi er en del færre indsamlere, end vi var på det her tidspunkt sidste år, siger Casper Hoffman, distriktsleder på Nørrebro.

- Hvis ikke der kommer flere, så bliver der ikke samlet lige så mange penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde, siger han.

Annonce

Bekymring om afstand

Der er stadig er flere uger til indsamlingen, men flere indsamlere har allerede luftet deres bekymringer i forhold til at skulle i nærkontakt med en masse fremmede mennesker.

- De er ikke sikre på, at der ved fysisk indsamling er mulighed at holde tilstrækkelig afstand, siger Casper Hoffman.


Der er flere, som gerne vil donere, når de ser et andet menneske i øjnene

Casper Hoffman


Bekymringerne har fået Kræftens Bekæmpelse til at sikre, at alle får sprit med rundt, og alt merchandise er pakket ind i plastik. Og så håber de, at mange vil tilmelde sig som online-indsamlere.

Annonce

Har selv mistet kære

Casper Hoffman forstår godt bekymringen omkring den fysiske indsamling, men han håber alligevel, at mange flere vil melde sig.

- Online-indsamling er en rigtig god mulighed. Men jeg har selv tidligere samlet ind fysisk, og det virker som om, der er flere, som gerne vil donere, når de ser et andet menneske i øjnene, siger han.

Selv har Casper Hoffman mistet både et familiemedlem og en ven til kræften, og derfor er han med, når der skal samles ind på Nørrebro 16. august.

- Jeg har været indsamler i flere år, og nu fik jeg så mulighed for at være distriktsleder i år, og det sagde jeg ja til, fordi det betyder meget for mig personligt, og mange er berørte af det, siger han.

Lige nu har omkring 50 mennesker meldt sig til at samle ind. Sidste år var der 79 indsamlere, der indsamlede i alt 74.745 kr.

Du kan melde dig som indsamler her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce