Annonce
Miljø

Gør, som du siger: Tag de grønne byrum alvorligt

Beboere i kvarteret omkring De Gamles By er utilfredse med kommunens planer om at opføre et højt diabetescenter. De har lavet et banner i Møllegade. Foto: Benedicte Lorenzen

Læserbrev: Københavns sundhedsborgmester Sisse Marie Welling, SF, udpeger bydelen, Nørrebro, som et særligt udfordret område på grund af sprogvanskeligheder, boligforhold og arbejdsvilkår.

Ja, når man kommer over Dr. Louises Bro lever vi i gennemsnit 7 år kortere

Vi fra bydelen kan så tilføje, at Nørrebro er den bydel i København med flest beboere. Hvis Nørrebro var en by i sig selv, ville den i antal indbyggere være på størrelse med Esbjerg – og samtidig er det den bydel med mindst offentligt grønt per indbygger.

På Nørrebro har hver beboer 7 grønne m2 at boltre sig på, mens det i gennemsnit ligger på 39 m2 per indbygger i København.

Kunne Sisse Marie Welling forestille sig, at befolkningstæthed og manglen på grønne byrum også kunne have en indflydelse på de udfordringer en nedlukning af København har vist sig at skabe for Nørrebro?


Adgang til bynatur er efterspurgt overalt i byen, for det er en integreret del af menneskers livsstil og opfattelse af, hvad der giver et godt og sundt liv

Torben Conrad


Men mens vi går i zigzag i bydelen for at forsøge at holde 2 meters afstand til hinanden, arbejder samme sundhedsborgmester på at inddrage flere grønne arealer på Nørrebro.

Hun vil skære en større bid af græsplænerne i De Gamles By. Her vil hun opføre sig et slags gyldent Trump Tower i form af et Center for Diabetes. Og sammen med forligspartierne på Rådhuset - Socialdemokratierne, Radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre - støtter hun også byggeriet af en stor skole i samme grønne oase.

Adgang til bynatur er efterspurgt overalt i byen, for det er en integreret del af menneskers livsstil og opfattelse af, hvad der giver et godt og sundt liv.

Når 76% af københavnerne er imod at bygge på Amager Fælled, så skyldes det blandt andet, at adgang til natur – selv bynatur - skaber mulighed for afslapning og fysisk udfoldelse.

Derfor er det ikke kun afstanden til grønne områder, men også mængden af grønne områder, der har betydning.

Som Sundhedsborgmester burde Sisse Marie Welling skabe mulighed for sunde valg, der ifølge hende selv også handler om at grønne byrum. Hun burde efterleve sine ytringer og tage borgerne sundhed og ønske om grønne friarealer alvorligt – også på Nørrebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce