Annonce
Debat

Ghettolisterne skader familier og lokalsamfund

Gruppen "Almen modstand" og lokale beboere demonstrerer mod Ghettoloven i Mjølnerparken på Nørrebro, lørdag 7. marts 2020. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Åbent brev til Kaare Dybvad Bek.

Tak for svar på min mail til dig. Men jeg synes jo ikke rigtigt, at jeg kan bruge det til noget!

Jeg vil gerne vide hvilket svar, I vil give FN. Jeg var fornylig inde og læse en stor artikel i New York Times, hvor Journalister havde været i Mjølnerparken med fotograf og lave en reportage. Har du læst den?

Jeg mener jo, det er dybt forkert socialdemokratisk politik at føre, når man tvangsfjerner 250 familier fra boliger, hvor de har boet i lang tid. Mange er jo gamle mennesker, der har fået børn her og andre er børnefamilier, der har født børn her på Nørrebro. Vi er på Nørrebro meget lokal forankrede, og mange mennesker lider under at de skal tvangs forflyttes til andre bydele, hvor de ikke vil blive integreret på samme måde, som de er blevet her, igennem et måske langt liv eller opvækst. Her tænker jeg blandt andet på skoler, børnehaver, i klubber, til idræt og i det hele taget lokal tilknytning. For mange mennesker vil det være som at komme til en anden by eller landsdel.

Vi har igennem årene her på Nørrebro oplevet et stort arbejde med at integrere mennesker fra andre kulturer og jeg føler, at mennesker med anden såkaldt etnisk baggrund og lavindkomst grupper er blevet mere end integreret!


Jeg mener jo, det er dybt forkert socialdemokratisk politik at føre, når man tvangsfjerner 250 familier fra boliger, hvor de har boet i lang tid.

Helle Bolther


Jeg har boet her på Nørrebro i 27 år, og har oplevet både bandekrige og dybe misforståelser mellem indvandrede og danskere. Men dette er et overstået kapitel og vores kvarter fremstår i dag som et moderne fuldt integreret kvarter. Vi lever fint med og omkring hinanden.

Jeg mener, at en tvangsflytning af 250 familier er en dyb overskridelse af al, hvad der hedder menneskelighed, og at det slet ikke har noget med integration at gøre. Tværtimod mener jeg, at man er godt i gang med at ødelægge mennesker og det arbejde, der er blevet gjort med at de skal få en god integration på Nørrebro. At FN så er ude og sige, at det ligefrem er en overtrædelse af menneske rettighederne, gør det jo ikke bedre!

At Socialdemokratiet fører en ghettopolitik, der mere minder om en venstreregerings socialpolitik, er for mig at se uforståelig! Jeg har også fået viden om, at man i bebyggelsen Blågården på Blågårdsplads på Nørrebro er begyndt at bruge den hårde ghettolov, der siger at en hel familie kan sættes på gaden hvis et barn eller ungt menneske har begået kriminalitet inden for en kilometers afstand fra bebyggelsen. Jeg har lige fået kendskab til en familie, der står i fare for at skulle udsættes fra deres bolig!

Dette sker med den begrundelse, at deres søn på 17 år har deltaget i en antiracistisk demontration mod Stram Kurs' Rasmus Paludan. Drengen på 17 år havde smidt noget efter politiet og var blevet anholdt. Han blev anbragt i Vester fængsel, hvor han flere gange blev indlagt på grund af det hårde ophold.

Efter at den unge mand fik dom, blev hans familie kontaktet af boligselskabet hvor de bor, og de blev opsagt fra deres lejlighed! Faderen i familien er en god mand, og han har gået som natteravn i kvarteret. Hvilket vil sige, at han er med til at passe på de unge, der er ude sent om aftenen. Han har også været med i lokal politik så vidt jeg ved. Familien er ellers godt integreret, og har boet i kvarteret omkring 30 år. Jeg mener at denne måde at behandle familier på, er i dyb uoverensstemmelse med god socialdemokratisk politik!

Det kan ikke passe, at hele familier skal fragtes ud fra Nørrebro på grund af etnicitet, social status, graden af uddannelsesniveau eller mulig kriminalitet. Jeg synes ikke, at I som regering lever op til jeres ansvar omkring social retfærdighed!


Jeg mener at denne måde at behandle familier på, er i dyb uoverensstemmelse med god socialdemokratisk politik!

Helle Bolther


Hvor i al verden vil I gøre af de familier og beboere, i splitter op? Og tror I på, at unge mennesker og deres familier kan komme på bedre kurs, ved at blive tvangsfjernet og placeret i helt fremmede miljøer. Det tror jeg ikke på, og jeg mener, at man bør forsøge at løse problemerne lokalt og med regeringens støtte. Jeg tror ikke på, at nogle unge, der er ude i problemer og deres familier får bedre chancer ved at blive tvangsforflyttet. Måske tværtimod.

Det er ikke værdigt for mennesker at blive behandlet på denne måde, og det er ikke en værdig politik at føre for et gammelt og hæderkronet arbejderparti mener jeg. Socialdemokratiet som jeg er opvokset med, har da altid ført en human socialpolitik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce