Annonce
Klumme

Glædelig Kampdag fra en kampstærk kvinde med tørklæde

Maria Mawla kommer med sine tanker omkring Kvindernes internationale kampdag. Foto: Rebecca Veinø Johansen

På en dag som idag, er det intet mindre end stolthed og selvtillid der karakterisere mine følelser. Stoltheden over at være en kvinde og selvtilliden til at kunne og vil alt selv.


Du læste helt rigtig, jeg er kvinde, muslim og går med tørklæde, samtidig med at jeg bestemmer 100% over mig selv

Maria Mawla


Som kvinde, som muslim og som hijab-bærende, kan man sige jeg er nået langt i livet. Jeg er nemlig nået så langt, som jeg selv har ønsket det.

Uanset om det var kandidatgraden, livet i Asien eller ægteskabet med en hvid mand, så har alt dette været mine egne beslutninger.

Drømmen om at skabe mit eget eventyr, hvor skydiving, dykning og motocross bliver en udfordring, der skal tages.

Du læste helt rigtig, jeg er kvinde, muslim og går med tørklæde, samtidig med at jeg bestemmer 100% over mig selv!

Du hører ikke meget om kvinder som mig. Vi er underrepræsenteret i den offentlige debat, men det er nok fordi folk ikke gider høre om almindelige muslimer med tørklæde, der går på arbejde, passer børn og lever et borgerligt liv.

Ligesom majoriteten af hijab-bærende kvinder, har jeg ikke en sørgelige historie bag mig om undertrykkelse og tvang. Jeg er hverken blevet tvunget til noget eller sendt på 'genopdragelsestur' til hjemlandet. Det er nemlig de færreste kvinder der oplever disse grumsomheder, vi hører bare konstant om disse sager. Derfor hører du aldrig om kvinder som mig. Jeg kan ikke pryde forsider og tv-shows, for den historie sælger ikke flere aviser.

Men du skal vide at vi er her og at vi hver dag, er kvinder med ben i næsen og en kraftfuld mening. Vi er vovede iværksætter, vi er højt-grinene kvinder der sidder på café og drikker espresso, vi er vovehalse, der kaster os ud i eventyrlige rejsedestinationer, vi er nutidens muslimske kvinder.

Har du lyst til at møde kvinder som mig, så brøl ud, vi kan høre dig fra alle verdens afkrog.

Glædelig Kampdag fra en kampstærk kvinde med tørklæde.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce