Annonce
Debat

Gode borger-bedømmelser skal give bonus i hjemmeplejen

Ole Birk Olesen (MF LA) vil indføre brugervurderinger for at kunne belønne offentligt ansatte, der gør det særligt godt. Foto: Steen Brogaard

Læserbrev: Forestil dig en lille app, du kunne bruge til at bedømme kvaliteten af den service, du fik fra det offentlige. Det er ikke så svært, for man bruger det mange steder i den private sektor. I den private sektor er det kunden, der bedømmer kvaliteten, og dermed hvem, der skal belønnes.

Sådan er det ikke i det offentlige. Her skal de ansatte langt hen ad vejen have lige løn for ulige arbejde.

Det vil jeg lave om på.

Det er en mærkesag for mig, at Københavns Kommune skal indføre digitale borgerevalueringer i hjemmeplejen og koble dem til resultatløn. Så vil de dygtigste hjemmehjælpere kunne få op til 10 procent i bonus oven i deres løn. For en fuldtidsansat hjemmehjælper vil det svare til op til cirka 3.650 kroner om måneden.


I den private sektor er det kunden, der bedømmer kvaliteten, og dermed hvem, der skal belønnes. Sådan er det ikke i det offentlige.

Ole Birk Olesen (MF), spidskandidat LA til Borgerrepræsentationen


Den årlige omkostning vil være i omegnen af 40 millioner kroner, og det kan vi finansiere ved at sænke Københavns Kommunes tårnhøje administrationsudgifter.

På den måde vil vi få mere tilfredse borgere – og flere ansatte, der motiveres til at gøre en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce