Annonce
Miljø

Grøn boulevard skal erstatte 'grå forurenende masse'

Politikerne har afsat fem millioner kroner til at undersøge, hvordan Den Grønne Boulevard kan blive en realitet. Foto: Michael Paldan
Den lange strækning fra Bispeengbuen på Nørrebro langs H.C. Andersen Boulevard til Christianshavn skal gøres grønnere. Derfor har politikerne afsat penge til en undersøgelse af mulighederne.
Annonce

I budgettet for 2021, som lige er blevet vedtaget, er der blandt andet afsat fem millioner kroner til en såkaldt forundersøgelse. Den skal vise, om man kan lave en lang, grøn strækning fra Bispeengbuen til Christianshavn, altså hele vejen langs H.C. Andersens Boulevard.

- Det er jo en viderebygning på det projekt, vi har startet i forhold til Bispeegnbuen. Alle der bor i området oplever det som en stor grå forurenende masse, siger Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører i socialdemokratiet på Københavns Rådhus.

Det er endnu for tidligt at sige, hvilken grøn form H.C. Andersens Boulevard eventuelt skulle indtage.

Jonas Bjørn forklarer, at man kan forestille sig en model, hvor dele af boulevarden bliver grønnere, mens andre dele består, som vi kender den.

En anden, og langt dyrere, model, kunne være at grave større eller mindre dele af boulevarden ned.

- Vi kigger på det hele. Radikale Venstre bragte forslaget til bordet, og vi deler deres ambition om en grønnere by. H.C. Andersens Boulevard, Åboulevarden og Bispeengbuen lever ikke op til det grønne og moderne København, vi gerne vil have, siger han.

Annonce

Det her er vildt

Da resterne af sidste års budget blev delt ud, den såkaldte overførselssag, fandt politikerne penge til en forundersøgelse, der skulle opridse mulighederne for en eventuel nedrivning af Bispeengbuen.

Og det er vigtigt, at det projekt ikke går i stå, selvom der bliver lagt op til en udvidelse, siger Anders Jensen, centerleder i Miljøpunkt Nørrebro.

- Det her er vildt. Det åbner op for, at vi ikke behøver en 8-sporet vej midt gennem byen. Og at vi kan få åbnet hele Ladegårdsåen (som løber under jorden på hele strækning, red.), siger han og fortsætter:

- Det er vigtigt, at arbejdet med at åbne den første del af å-parken i Bispeengen ikke går i stå nu. Vi har brug for den, så kloakkerne ikke løber over. Bispeengen vil dog være perfekt som en slags stor-skala pilotprojekt for resten af Ladegårds Å og hele Den Grønne Boulevard, siger han.

Her er Jonas Bjørn helt enig. Det ene projekt skal ikke stå i vejen for det andet.

- Vi skal ikke stille os i en situation, hvor vi ikke kan gå videre med den ene del, fordi den anden ikke rykker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Koncert

Dansk rock i Stefanskirken

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce