Annonce
Nørrebro

Helende haver: Renovering skal sikre bedre forhold for rullende patienter

Renoveringen skal sikre, at patienter, der er sengeliggende eller sidder i kørestol, nemmere kan komme rundt i haverne på Bispebjerg Hospital. Foto: Erik Brandt Dam Arkitekter
Annonce

De over 100 år gamle patienthaver på Bispebjerg Hospital er med årene blevet svært tilgængelige for patienter, der er dårligt gående, men det bliver der snart lavet om på. I løbet af sommeren går arbejdet med at renovere patienthaverne nemlig i gang, så alle patienter fremover kan besøge haverne. Også selvom de er sengeliggende eller sidder i kørestol.

Med renoveringen bindes hele området sammen med nye stisystemer og ind- og udgange, der inviterer besøgende til ophold under de gamle træer i haverne. En del af opgaven bliver også at sikre haver og veje mod skybrud i fremtiden.


Med dette projekt genskaber vi mange af de unikke kvaliteter og tanker i de oprindelige planer – samtidig med at vi fører haverne up to date

Anne Jastrup, hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.


- Bispebjerg har en lang og stolt tradition med at integrere arkitektur og havekunst med behandling og heling. Med dette projekt genskaber vi mange af de unikke kvaliteter og tanker i de oprindelige planer – samtidig med at vi fører haverne up to date, siger Anne Jastrup, der er hospitalsdirektør for Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Annonce

Tro mod de oprindelige visioner

I løbet af årene har haverne skiftet udtryk, hvor dele af den oprindelige beplantning er blevet udskiftet med andre blomster eller græsarealer. Med den kommende renovering af haverne vil Bispebjerg Hospital dog genindføre de oprindelige visioner.

Erik Brandt Dam Arkitekter og Charlotte Skibsted Landskabsarkitekter vandt nemlig konkurrencen om at renovere haverne i 2018, og deres vinderprojekt bygger videre på den oprindelige havearkitekt Edward Glæsels visioner.

Det betyder blandt andet, at de japanske kirsebærtræer, der har præget haverne siden 1980’erne, bliver fjernet og erstattet af magnolietræer, som var en del af arkitekten Edward Glæsels planer for haven.

Anlægsarbejdet forventes at stå færdigt i 2021, så patienter, pårørende, medarbejdere og andre besøgende igen kan nyde de helende haver.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce