Annonce
Brug byen

Hipt nedluknings-ramt hostel ved Lygten lejer telte ud på månedsbasis

Sigurd Mejlstrøm viser rundt på Urban Camper. Lige nu bor der 30 personer på det hippe hostel. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Urban Camper er for anden gang ramt af nedlukning på det ene år, de har eksisteret, men de tænker ud af boksen. Nu lejer de deres telte ud på månedsbasis.
Annonce

Ude fra tager den gule '90 bygning sig ikke ud af meget. Bygningen er også bedre kendt som Nørrebro Bycenter og er måske ikke lige et sted, som man vil kæde sammen med et hipt hostel med gratis brusebad og indendørs telte. Og Urban Camper ligger da også dør om dør med gynækologiske klinikker, psykologer, fysioterapi og Copenhagen Fatility Center, hvilket  understreger den lidt alternative lokation.


De fire måneder bekræftede os i, at vi trods en nedlukning havde fat i den lange ende, og rejsende kunne lide vores koncept.

Sigurd Mejlstrøm


Men noget sker, når man slår dørene op til det godt 450 m2 store fællesareal. Her træder man ind i et grønt område med flippermaskiner, shufl-borde og en velassorteret bar. Går man en etage op, befinder man sig i en telt-oase, som emmer af en ægte hostel-stemning. Teltene står tæt side om side. I nogle af dem er der køjesenge andre dobbeltsenge, men fælles for alle teltene er, at man kan bo billigt og få en god nats søvn med eller uden ørepropper.

Annonce

30 dage for 3500 kroner

Urban Camper slog første gang dørene op i november 2019, men nåede kun at holde åbent i godt fire måneder, før de måtte lukke ned under coronas første bølge. Så kom sommeren og efteråret. Og nu står vi midt i en corona-nedlukning 2.0.

Urban Camper består af en telt-oase, hvor man både kan sove i køjesenge eller vælge en dobbeltseng. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Ligesom mange andre har det nedluknings-ramte hostel været nødt til at tænke ud af boksen. For med en meget kort sommer og endnu en nedlukning er gode råd dyre. Alligevel har de formået at have god belægning på deres sengepladser. Men ikke med rejsende som ønsker at udforske byen.

- Efter første nedlukning valgte vi at fokusere ekstra meget på at få gæster ind fra lokalområdet og benytte baren. Det viste sig at være en stor succes. Og selvom den del er sat på pause en stund, så byder vi stadig flok velkommen på Urban Camper. Vi har nemlig taget skridtet videre og tilbyder vores telte til blandt andet studerende, som for eksempel venter på en studiebolig, og til andre der ellers ikke vil have råd til at bo på Nørrebro, siger Sigurd Mejlstrøm.

Lige nu bor der cirka 30 personer på Urban Camper. Som et alternativ har de nemlig givet studerende og andre trængende uden et sted at bo mulighed for at leje sig ind i en 30 dages periode for den nette sum af 3500 kroner. Noget som giver liv til det store fællesområde.

Urban Camper lægger ligesom de fleste andre hostels op til, at man skal komme hinanden ved. At man skal socialisere sig på fællesarealerne og hygge i baren, noget som lige nu ligger som en svag erindring hos rigtig mange på grund af corona. Men Sigurd Mejlstrøm og Jakob Stelzig er fortrøstningsfulde.

- Det var og er en lidt hård og usikker tid. Men da første nedlukning ramte os, havde vi nået at prøve vores koncept af i fire måneder, før pandemien gav os en flad lussing, og vi måtte lukke med ligesom resten af Danmark. De fire måneder bekræftede os i, at vi trods en nedlukning havde fat i den lange ende, og rejsende kunne lide vores koncept. Derfor fortsætter vi også kampen, siger medejer Sigurd Mejlstrøm.

Annonce

Nordvest af alle steder

Sigurd Mejlstrøm og Jakob Stelzig var ikke i tvivl om, hvor Urban Camper skulle ligge. For i følge makkerparret kan Nordvest noget helt særligt. Og som nabo til Nørrebro er der med to autentiske bydele noget at kaste sig over.

- Vi bor midt i en bydel, som er i rivende udvikling - en uopdaget bydel. Her er en helt særlig autenticitet og det giver stor værdi for de rejsende. Og med en turist-træthed i city, så kunne vi ikke finde et mere passende sted at slå os ned, siger Sigurd Mejlstrøm.

Fællesområdet på Urban Camper. Her er der flippermaskiner, shufl-borde og en bar velassorteret bar. Foto: Rebecca Veinø Johansen

De to venner startede Urban Camper efter mange udlandsrejser og hostel-besøg omkring i verden. At bo på hostel er sådan de to selv foretrækker at rejse. Og med mange års erfaring i hotelbranchen og god knowhow slog de hovederne sammen og skabte Urban Camper med inspiration fra hele verden.

- Man behøver ikke 30 m2 at sove på, når man har en spændende by udenfor døren. Mange foretrækker ligesom os, at bruge penge på det område, man befinder sig i, hvilket gør hostel-konceptet helt perfekt, siger Sigurd Mejlstrøm.

Urban Camper er blevet en realitet på baggrund af fem private investorer. Hvor Sigurd Mejlstrøm og Jakob Stelzig er to af dem. De står samtidig for den daglige drift. Og der er er ingen tvivl om, at de to glæder sig til at slå dørene op for fuld udblæsning, når regeringen igen tillader det.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce