Annonce
Nørrebro

Husk lige badeskoene, når du skal en tur i svømmehallen: Højt niveau af bakterier i kvindernes omklædningsrum

Bellahøj Svømmestadion holder fortsat åbent for offentligheden, selvom der er konstateret forøget bakterievækst i kvindernes omklædningsrum. Det skal klares med rengøring. PRfoto.
Annonce

Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke vurderet skimmelvækst, men kun bakteriesvækst i Bellahøj Svømmestadion. Men kommunen fastholder, at det er sikkert at bruge svømmehallen. Dog er der behov for ekstra rengøring hos kvinderne, hvor der er flere bakterier end ventet. Svømmehallen er fortsat åben for offentligheden.

Der er fundet bakterie- og skimmelvækst i gulvbelægningen. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at gulvene ikke udgør en alvorlig sundhedsfare for svømmehallens brugere. Svømmehallen er derfor fortsat åben.

Sådan står der på Bellahøj Svømmestadions hjemmeside.

Men Styrelsen for Patienstikkerhed oplyser til Vanløse Bladet, at de ikke er blevet bedt om at vurdere skimmelvækst og derfor ikke har gjort det. De har udelukkende vurderet bakterieforekomst og fundet, at det ikke udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

Økonomiforvaltningen, der har ansvaret for selve bygningen af svømmehallen og dermed også skimmesvamp-sagen erkender, at ordlyden på hjemmesiden er upræcis, og de har nu bedt Kultur- og Fritidsforvaltningen om at ændre den.

Vanløse Bladet vil gerne vide præcis hvilke bakterie- og skimmelvæksttyper, der er fundet og om man som almindelig svømmer fortsat kan svømme og opholde sig i svømmehallen.

Bakterier hos kvinderne

Hovedkonklusionen fra kommunen er ifølge direktør fra Københavns Ejendomme og Indkøb Mikala Kreiser, at der efter undersøgelser som er foretaget af Teknologisk Institut, er fundet følgende skimmelsvampe: Acremonium, sp., Chaetonomium sp. og Rhodutorula muc./aeroc.

Yderligere prøver viste, at der ikke er fundet forhøjet niveau af skimmelsvamp eller bakterier i luften i den store hal, samt at der ikke er konstateret høj forekomst af skimmelsvampe eller bakterier i luften.

Dog på nær i kvindernes omklædningsrum, hvor niveauet er højere end forventet.

Derfor har Teknologisk Institut anbefalet, at kommunen udskifter gulvet, hvilket der allerede er besluttet og givet penge til, som vi skrev sidste uge.

Men derudover skal der ekstra grundig rengøring af især kvindernes omklædningsrum, da der altså her er fundet højere niveau af bakterier i luften end man havde forventet.

LÆS OGSÅ: Skimmelsvamp i stor svømmehal: Lukker til september

Hvor mange timer/minutter må man opholde sig i svømmehallen, uden at man risikerer gener?

På baggrund af analyserne, udtalelserne fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Teknologisk Institut samt den igangsatte intensiverede rengøring giver det ikke mening at sætte en begrænsning på, hvor mange timer, man kan opholde sig i svømmehallen," siger Mikala Kreiser.

Landsholdet har flyttet deres træning på baggrund af skimmelsvampen. Hvorfor lukker kommunen ikke svømmehallen for offentligheden. Det er der mange læsere der på vores Facebook-kommentarer undrer sig over.

»Når vi holder svømmehallen åben, er det fordi analyserne af både vandkvalitet og indeluft ikke giver anledning til at lukke hallen. Styrelsen for Patientsikkerhed har desuden vurderet, at bakterievæksten ikke udgør en alvorlig sundhedsfare for svømmehallens brugere,« siger Mikala Kreiser.

-opdateret

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Annonce