Annonce
Børneliv

Hvor tager du ungerne hen? Her er lege-professorens top 3 på Nørrebro

Helle Marie Skovbjerg er professor i leg. Hun kommer med 3 gode bud på, hvor man kan tage ungerne hen. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Danmarks første og eneste professor i leg giver sit bud på, hvor man finder de bedste steder til leg på Nørrebro.

Helle Marie Skovbjerg tager en tur på gyngen på flyverlegepladsen i Nørrebroparken. Herefter går turen videre til rutchebanen og afsluttes på toppen af den blå ikoniske flyvemaskine - hun elsker at lege. Derfor har hun også brugt 10 år på at forske i fænomenet leg og kan i dag kalde sig professor i leg. Ikke nok med det - hun er også den første og eneste af slagsen i Danmark.

Professoren i leg bor på Nørrebro, men er ansat ved Designskolen i Kolding, hvor hun underviser fremtidens designere i at designe til leg. Selvom Helle Marie Skovbjerg ikke har boet på Nørrebro mere end et årstid, så har hun allerede udset sig steder, som lægger op til leg - steder som ifølge professoren har lige lidt ekstra.

- Nørrebro har rigtig mange små farverige steder. Her er ikke så poleret som i mange andre bydele, og det kan have sine fordele, når der skal leges, og fantasien skal have frit løb. Her er mange slags mennesker og højt til loftet - og jeg oplever, at man kan tillade sig lidt flere ting, siger Helle Marie Skovbjerg.

Annonce

Bliv legeklog

Helle Marie Skovbjerg fortæller, hvor vigtigt det er at lege - og hvad der skal til for at blive en god leger. Her er afsløringen egentlig ret simpel - muligheden for leg skal simpelthen bare være tilstede. Leg kan man ikke tænke sig til - det gælder for både børn og voksne, som hun siger.

- Jeg ville ønske, at voksne generelt turde lege lidt mere. Når jeg selv gynger, hænger i træerne eller hopper på trampolin, får jeg stadig undrende blikke fra andre voksne. Der er mange holdninger til, hvordan man er voksen. Jeg er overbevist om, at man bliver legeklog af at lege, siger Helle Marie Skovbjerg.

Den 22. april udkommer Helle Marie Skovbjerg med bogen 'Ti tanker om leg'. Bogen skal inspirere børn og voksne til leg, og hvordan man skaber de bedste forudsætninger for legen.

Flyverlegepladsen i Nørrebroparken

Rutchebanen på Flyverlegepladsen kan ifølge lege professor Helle Marie Skovbjerg give et godt sus i maven. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Lige præcis Flyverlegepladsen er utrolig alsidig og har mange kvaliteter. Her er altid andre børn - og det giver mulighed for at få nye venner. Der er plads til at løbe, spille bold og lege på de klassiske legeredskaber.

- Særligt båden og flyvemaskinen er spændende og giver rig mulighed for at klatre og gemme sig. Jeg elsker selv at gynge - og kommer derfor tit her. Når jeg kommer her med børn, lokker jeg dem altid til en tur på rutschebanen. Den er lidt stejl, så det giver et godt sus, siger Helle Marie Skovbjerg.

Den bemandede legeplads Mimersparken

Den bemandede legeplads i Mimersparken kan noget helt særligt mener professor i leg Helle Marie Skovbjerg. Foto9: Michael Paldan

En magisk plads som i følge legeprofessoren også kan noget er den bemandede legeplads Mimersparken. Den har ikke de klassiske legeredskaber som gynger og rutsjebaner, men den har så meget andet.

-Den har et fedt skaterområde, basket- og fodboldbaner. Der er noget at lave for de unge, og dem der er lidt yngre - der er noget for alle aldre. Her er masser at klatremuligheder og her er farverigt - og så er der god plads til at udfolde sig, fortæller Helle Marie Skovbjerg.

Den Sorte Plads

Ifølge professor i leg er der rigtig gode muligheder for at udfolde sig på Den sorte plads. Foto: Rebecca Veinø Johansen

En plads, som Helle Marie Skovbjerg også holder af, er Den sorte plads. Særligt bakken med de hvide striber og lege-skulpturen er områder, hun fremhæver som æstetisk lækre. Her er der godt med plads, og forældre kan have et godt overblik, mens de får en sludder, mens børnene leger.

- Bakken er fantastisk. Går man længere ned af pladsen mod Tagensvej, er der nogle virkelig fede gynger. Og for en gynge-elsker som mig er det fantastisk. Gyngerne her er store og med godt svung, så man kan få fart på, fortæller Helle Marie Skovbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce