Annonce
Debat

Hvorfor blander indvandrere sig ikke noget mere i integrationsdebatten?

- Hvis man nogensinde sigter efter en vellykket integration, så skal man forskyde indvandrernes IQ markant, skriver Ibrahim Khalek i dette indlæg. Privat foto.

Integration, indvandrere, nydanskere, offerkortet, racismekortet er alt sammen utrolig genkendeligt, i hvert fald i mine 6 modne år af mit liv. Integrationspolitikken har fyldt utrolig meget i dansk politik, nogle gange mere end nødvendigt.

Siden indvandringen tilbage i 1980’erne, har politikerne adskillige gange med forskellige initiativer forsøgt sig at skabe en vellykket integration, dog uden håb. Et tre årtiers projekt synes ikke at have været lykkedes, i hvert ifald ikke ønskværdigt.

Det er nu på tide at lægge sig faldt ned og erkende, integrationspolitikken har slået fejl!

Det har hverken lykkedes for de blå partier, de røde, de grønne og hvilke farver de nu gang måtte have. Så alt imens politikerne inde i den kriseramte borg med efterhånden lige så mange lovbrud, som en kriminel i sine ungdomsår, er i gang med, at klandre hinanden for en historisk forfejlet integrationspolitik, må de fornuftige af os råbe politikerne op, i håb om at de lytter og handler deraf.


Integrationen er mildt sagt et spørgsmål, hvorvidt man får indlært de danske værdier og normer. Dette vil kun kunne lade sig gøre, hvis man satser mere på at uddannelse, uddannelse og endnu mere uddannelse. Det kan næsten ikke siges nok

Ibrahim Khalek


Med gennemgang af store partiers integrationspolitik, virker forsøget for at løse integrationen tomt og flask, specielt efter Socialdemokraterne seneste flirt med Dansk Folkeparti. Er dansk politik, specielt indenfor integrationspolitik gået hen og blevet et spørgsmål, hvad der lyder bedst, hårdest eller mest grotesk, fremfor at løse integrationen videnskabeligt og målrettet, som man ser det med indsatsen mod COVID-19?

Nu vil jeg gerne til orde og være med til at skabe en debat om integrationen med et videnskabeligt øjemed, samt komme med et bud på, hvordan vellykket integration kan opnås.

For at kunne opnå en fuldendt forståelse af mit budskab, så skal det nævnes, at Danmark har haft en af verdens bedste håndteringer af COVID-19. Med andre ord, er det jeg forsøger at komme frem til, at når der er tale om en virus, vil man oftest spørge en virolog til råds. Et andet jordnært eksempel ville være; er man syg så bestiller man en tid hos lægen. For den rigtige viden på det rigtige sted er måden hvorpå Danmark og danskere når længst på.

Det er mig derfor en gåde og føles også lidt paradoksalt, hvorfor i alverden at indvandrere ikke spiller en mere central rolle i integrationsdebatten? Problemets rødder udspringer af, at indvandrere der er forsøgt integreret gennem de seneste årtier, simpelthen ved for lidt - med andre ord har de ikke haft den tilstrækkelige viden og dermed ressourcer til at kunne rykke sig.

Som en ’Nørrebroer’ synes jeg er det er på tide der sker noget på det felt. Om hvorvidt ansvaret ligger hos politikerne, indvandrerne selv eller om det muligvis kunne være en kombination, lader jeg den enkelte læser vurdere.

En ting er dog sikkert: færdes man langs Nørrebro og Nordvests smukke gader beriget med kultur samt møder de forunderlige, glædesfylde og yderst imødekommende beboere, vil oftest uanset hvem man møder, møde beboere der handler i god tro og som gerne vil Danmark og det danske samfund, hvorfor redskaberne til en vellykket integration nærmest ikke har været eksisterende for dem. Konsekvensen er så en mislykket integration, hvorfor de 1.generationsindvandrere ubevidst har givet usunde værdisæt, kognitive tanker, adfærdsmønstrer videre til deres børn. Derfor er det på tide at gribe ind og få politikerne til at ændre strategi og satse mere på uddannelse og den almene dannelse af indvandrere, fremfor at de kastes rundt i de henfaldende jobcentrer og kontinuerligt udsættes for følelsen af mindreværd.

Jeg er en ung fyr, der født og opvokset på Nørrebro, gået på folkeskole på Nørrebro. Ydermere har jeg arbejdet med unge og forældre på Nørrebro i to år, hvor vi gik under navnet Nørrebro-bygger, og har set at man godt kan rykke på integrationen. Med andre ord, løber der Nørrebro i blodet på mig, derfor er ønsket, for at bedre integration nationalt og ikke desto mindre lokalt, oprigtigt og hæderligt.

Integrationspolitikken synes at være forargelig og meningsløs, i hvert fald for mange unge. På baggrund af det, har jeg opstillet hvordan en mulig løsning ville kunne se ud med psykologi som evidens.

Hvis man skal anvende videnskab som et bud på at løse integrationen, ville psykologien være et pragtfuldt værktøj at anvende, hvis jeg selv skulle sige det. Forskningen har vist, at hvis man rykker på normalfordelingen af intelligens i et samfund ville samfundet være bedre fungerende. Dette bliver kaldt for Flynn-effekten. Derfor mener jeg helt oprigtigt, at hvis man nogensinde sigter efter en vellykket integration, så skal man forskyde indvandrernes IQ markant. For at sætte det hele på spidsen, så er det jo lidt svært for Mustafa, der er kommet til Danmark som 23-årig, med et helt andet værdisæt og mange besværligheder på sprogniveau og andet i bagagen, at tilegne de danske værdier og normer. Integrationen er mildt sagt et spørgsmål om hvorvidt man får indlært de danske værdier og normer. Dette vil kun kunne lade sig gøre, hvis man satser mere på uddannelse, uddannelse og endnu mere uddannelse. Det kan næsten ikke siges nok.

Til sidst vil jeg gerne sige, at et Danmark uden en ordentlig integration er som udgangspunkt et tab for civilsamfundet og et endnu større tab for mangfoldigheden. Selvom integration ikke har været opnået ønskværdigt, er konsekvenserne i dag begribelige, og det tyder på at Danmark vil gå en svær tid i møde. Mange ting kan berettes om lille Danmark, en ting er dog sikkert; Danmark er ubeskriveligt mindre uden en sund integrationspolitik. Derfor er det en klar opfordring fra mig, at vi skal have vækket integrationspolitikken til live på ny - eller i det mindste debatteret og diskuteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce