Annonce
Hærværk

Ikonisk gavlmaleri skæmmet: Hærværk eller versal lussing fra SpyO

Skæmmet ikonisk gavlmaleri i Wesselsgade. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Det ikoniske gavlmaleri i Wesselsgade blev tidligere på ugen skæmmet af graffiti. Hvorfor SpyO?
Annonce

FYR DIG SÆL, DINE PENGE MIG I RØVEN, GRETA THUNBERG, STOP JYDEN og mange flere versale stikpiller er henover årene blevet drysset ned over københavnske tage, gavle og broer. Alle påført af graffitimaleren der går under navnet SpyO. Det seneste af hans værker er at finde i Wesselsgade på Nørrebro.

SpyO valgte aktivt tidligere på ugen, at skæmme det ikoniske gavlmaleri på Wesselsgade fra 1985. Et gavlmaleri af kunstneren Jens Juhl med påskriften ‘Atomvåbenfri zone i Norden’. Henover gavlen står der stadig Atomvåbenfri zone i Norden, men nu står der også ’SMÅFACISTISK LEDELSE’. Og det har bragt mange følelser med sig.


Altså, kære SpyO. Skulle du læse dette, så vil vi meget gerne høre hvad det skyldes. Og før du tænker, at du ikke gider tale med sådan nogle som os, så overvej det lige igen

Rebecca Veinø Johansen, NørrebroLIV


På NørrebroLIV’s facebook-side har bølgerne gået højt. Mange af kommentarerne fortæller, hvor unødvendigt folk synes det er at skæmme et ikonisk maleri på den måde, mens andre betvivler, at det overhovedet er SpyO der har været på spil. Og så er der dem der kaster sig ud i en verbal meningsudveksling mod hinanden. Det har ikke gået stille for sig.

Til diskussionen om det nu også er SpyO der har haft gang i sin usynlighedskappe og sit kosteskaft igen, så lukker vi den her én gang for alle. Vi har en kilde i graffitimiljøet, som kan bekræfte, at det er SpyO, der står bag hærværket.

Annonce

SpyO på ny kurs

SpyO er en ukendt kendt. Ukendt fordi kun meget få kender til hans identitet. Kendt for at drysse sine versale budskaber ud over os på steder, som de færreste kan nå på flad fod. Men noget er anderledes denne gang. Budskabet i Wesselsgade modsiger nemlig det, som SpyO ellers plejer at stå for. Spørgsmålet er bare HVORFOR?

Altså, kære SpyO. Skulle du læse dette, så vil vi meget gerne høre hvad det skyldes. Og før du tænker, at du ikke gider tale med sådan nogle som os, så overvej det lige igen. Skriv til rebecca@norrebroliv.dk

Jeg synes vi skal mødes!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce