Annonce
Nørrebro

Internationale frivillige er et hit i dagtilbud

Annonce

Antallet af frivillige i cykelprojektet ‘Cykling for alle’ i Lavuk Stjernens dagtilbud er steget, efter der er blevet sat fokus på internationale frivillige.

I Lavuk Stjernens fire selvejende dagtilbud for borgere med handicap har cykling længe været en aktivitet, der er blevet tilbudt beboerne.

Men over en længere periode har det været svært at finde frivillige cykelpiloter, da cykelaktiviteterne tilbydes i dagtimerne, hvor de fleste frivillige er på arbejde.

For at imødegå problemerne med de manglende frivillige i projektet lavede Venskabsforeningen for Lavuk Stjernen, der ligger i Nordvest og står for cyklingen, et jobopslag på engelsk, som skulle tiltrække internationale ansøgere.

Resultatet af den internationale rekruttering har været meget positiv. Siden da er der nemlig sket en markant fremgang i antallet af cykelpiloter:

»Nu finder vi cyklerne frem flere gange om ugen, og vi er vilde med de nye internationale vibes i vores dagtilbud for voksne med handicap«, siger projektkoordinator Camilla Panting.

Bliver en del af byen

Planen med projektet, som hedder ’Cykling for alle’, er at give borgerne i Lavuk Stjernens dagtilbud mulighed for at komme ud og samtidig være en del af Københavns travle byrum, og med de internationale frivillige er dette blevet muligt.

»Borgerne nyder at komme ud på de københavnske cykelstier og byens grønne områder. De oplever byen på en fantastisk måde med masser af dufte og lyde. De mærker årstiderne på egen krop og bliver en synlig og aktiv del af cykelbyen København. Vi får altid smil og vink fra forbipasserende og glade kommentarer fra medcyklister,« fortæller Camilla Panting.

Udover at være med til at give borgere med handicap gode oplevelser i byen giver projektet mulighed for, at de frivillige kan møde andre i samme situation, få nye venskaber og samtidig øve sig på det danske sprog.

Sprog ingen udfordring

I Venskabsforeningen for Lavuk Stjernen er de dog klar over, at der kan opstå sproglige problemer, når størstedelen af de frivillige som udgangspunkt ikke taler dansk. Ifølge projektkoordinator Camilla Panting har de dog en løsning på problemet:

»Vi er meget opmærksomme på, at der kan opstå kommunikative barrierer. Derfor prioriterer vi indtil videre at arrangere fællesudflugter med flere cykler ad gangen, og vi sørger for, at foreningens projektkoordinator eller en medarbejder også cykler med«, siger Camilla Panting, der fortsætter:

»Der er god tid til at hygge om hinanden, tale om forskellige kulturer og traditioner og ikke mindst at grine og joke sammen. De internationale cykelpiloter viser stor omsorg for borgerne, og det er utroligt, hvor meget man kan kommunikere med hinanden ved hjælp af ansigtsudtryk og gestikulerende kropssprog.«

Projektet er inspireret af cykelaktiviteterne i Bo- og Dagtilbuddet Musvågevej, og indtil videre består gruppen af frivillige af borgere fra Frankrig, Tyskland, Polen, Argentina, Cameroun, Holland, Indien, Australien og en enkelt dansker.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce