Annonce
Nørrebro

Isam B. tager dig med på en rejse som fastende i København

Annonce

OPDATERING. En ny højskolesangbog skal afspejle samfundet i dag, og derfor har Højskolesangudvalget inviteret Isam B. til at komme med sit bud på en sang, der giver sangbogen et nutidigt præg. Det er blevet til en ramadan-sang.

FÆLLESSANG: En mere urban og nutidig udgave af Højskolesangbogen er på vej. Til at hjælpe med at give den et nutidigt præg har Højskolesangudvalget inviteret en række sangskrivere, heriblandt Isam Bachiri, bedre kendt som Isam B.

»Der blev arbejdet med mange forskellige temaer, blandt andet regnbuefamilier og udfordringerne med klimaet. Man prøvede ligesom at fange diversiteten i samfundet,« siger Isam B.

Han var ikke i tvivl om, hvad hans bidrag til Højskolesangbogen skulle handle om. Den skulle handle om det fastende København.

»Det var vigtigt for mig at få noget mere by ind i højskolesangbogen, for hvor meget by er der egentligt i den? Derfor var det en vigtig sang for mig at skrive,« siger Isam B.

»Mange tror, at ramadanen bare handler om at faste. Men ramadanen handler om at lægge låg på sin appetit og arbejde med sig selv. Ramadanen bruges til at få renset ud. At få arbejdet med de problemer, man måtte have indeni. Ordet ramadan betyder ’samle på lys’, og man siger, at kroppen faster, men sjælen spiser,« fortæller Isam B., som selv er muslim og fastede under den seneste ramadan.

Nydelse at synge sammen

Sangskriveren, der selv bruger Højskolesangbogen, når han underviser i kor på VerdensBørn Grundskole i Emdrup, synes, der er noget helt særligt ved at synge sammen med andre.

»At synge sammen skaber magi og fællesskab. Det er ren nydelse,« siger han med et smil og tilføjer, at han oplevede det på samme måde i rap-gruppen Outlandish, som han brød igennem med.

Hans bidrag til den nye højskolesangbog er skrevet i samarbejde med tre andre sangskrivere, nemlig Nana Jacobi, Anders Greis og Özcan Ajrulovski.

»Det var virkelig fedt at komme ind i et forum af sangskrivere og poeter, som brændte for faget. I musikindustrien handler det meget om metervarer, hvor man får at vide ’kom nu, time is money’,« siger Isam B.

Det er den 19. udgave af højskolesangbogen, der er under udarbejdelse. Bidragene fra sangskriverne skal nu vendes, debatteres og synges, før sangudvalget i 2020 melder ud, hvordan Højskolesangbogens 19. udgave kommer til at se ud. Nedenfor kan du se Isam B.'s bud, sangen Ramadan i København.

 

Ramadan i København

Nymånens skæve smil

lyset på fjerde sal

tegner liv på’et gardin

Vækket af fugles tale

lys på lys

brænder i mørkets favn

hånd ved hånd

Ramadan i København

Solen den når sin top

cyklerne i en strøm

Varmen i byens krop

blikket er fyldt af drøm

lys på lys

kæmper for at finde vej

hånd ved hånd

Ramadan i København

Når skyggerne de er længst

samler vi os igen

ulvetim’ - så i seng

I stemmerne er et hjem

lys på lys

tiden der strækker sig

hånd ved hånd

Ramadan i København

Himlen er aftenrød

glasset der fyldes op

dadler og mælk og brød

Glæden der følger trop

lys på lys

tændes i en hjemstavn

hånd ved hånd

Ramadan i København

Stjernerne kigger ned

Kroppen vender syd øst

panden mod tæppet

ordene der søger trøst

lys på lys

taknem’lighed i Hans navn

hånd ved hånd

nu rammer dagen København

Ramadan i København

Ramadan i København

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce