Annonce
velgørenhed

Jonas så fattigdom på Nørrebro: Nu hjælper han 100 børn i skole om året

Med 100.000 kroner i bagagen går turen snart til Tanzania for Christine Manich Bech og Jonas Ingemann Baggesgaard. Her skal de skire sklegangen for 1000 bønehjemsbørn. Foto: Byrd/Rasmus Flindt Pedersen
Når Jonas ikke bruger tid som læge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, samler han penge ind, så han kan hjælpe børn i skole.

Jonas Ingemann Baggesgaard er læge på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital. Han kommer fra Nørrebro og har gennem sin opvækst og som nabo til Mjølnerparken set, hvordan fattigdom kan spænde ben for trængende familier. Han har også set, hvor lidt der engang i mellem skal til for at rette op på ulighederne.

Derfor ligger det ham også meget på sinde at hjælpe andre, noget som han sammen med kæresten Christine Manich Bech har brugt det meste af sin fritid på de sidste fire år igennem projektet For A Wiser Africa.


Annonce

Min opvækst på Nørrebro har givet større indsigt i hvad livet byder på hver i sær.

Jonas Ingemann Baggesgaard


Det er kæresten Christine Manich Bech, som oprindelig startede projektet for syv år siden. Et projekt der har til formål at samle penge ind, så børnehjemsbørn på et tanzanisk børnehjem  kan komme i skole. I virkeligheden skal der ikke mere end 100.000 kroner til at hjælpe 100 børn i skole. Noget der i følge Jonas Ingemann Baggesgaard ikke er meget i forhold til, hvor stor en forskel det gør.

Nabo til Mjølnerparken

Som læge på akutmodtagelsen har Jonas Ingemann Baggesgaard en naturlig indsigt i, hvad folk der kommer fra dårligere kår har af behov.

Christine Manich Bech og Jonas Ingemann Baggesgaard i deres hjem på Nørrebro. Snart går turen til Tanzania. Foto: Byrd/Rasmus Flindt Pedersen

Her har hans opvækst tæt på Mjølnerparken også sat sine spor. I følge Jonas Ingemann Baggesgaard har han fået en forståelse for og har et ønske om at hjælpe socialt dårligt stillede børn både som læge i Danmark og på børnehjemmet i Dar Es Salam.

- Jeg havde mange venner fra Mjølnerparken, og de havde det ikke altid let og fik ikke i nærheden af den støtte, som jeg selv havde med hjemmefra. Min opvækst på Nørrebro har givet større indsigt i, hvad livet byder på hver i sær, siger Jonas Ingemann Baggesgaard.

Annonce

For A Wiser Africa

De penge, som parret samler ind, skal i store træk sikre børns skolegang i Tanzania fra 0. klasse til og med universitet. Parret får en del donationer fra private, venner, familie og kolleger og søger også relevante fonde. Pengene har til formål at dække skoleafgifter, uniformer og skoletasker.

- Vi gør en kæmpe forskel for rigtig mange børn, uden tvivl. Når vi lander i Dar Es Salam, mødes vi med vores to kontaktpersoner. Her gennemgår vi hvert enkelt barn på børnehjemmet og dets behov i forbindelse med en skolegang. Og så går forhandlinger med skolerne igang, indkøb af skoletasker, sko og uniformer. Vi oplever en utrolig taknemlighed, noget som rører os dybt, fortæller Jonas Ingemann Baggesgaard.

Parret skal hvert år indsamle cirka 100.000 kroner for at kunne sende børnene i skole, og deres ambition er, at hver en indsamlet krone går ubeskåret til børnene. Det betyder, at der ikke er andre organisationer involveret, og parret står derfor for alt - både administrativt og lavpraktisk.

I Tanzania starter skoleåret i januar. Parret tog derfor til Tanzania den 3. januar for at fordele de midler, som de har indsamlet det sidste år. De forventer igen i år at kunne hjælpe de godt 100 børn på børnehjemmet i Dar Es Salam.

Annonce
Alarm112

Mand er stabil efter knivstikkeri ved søerne i København

Annonce
Alarm112

Politiet rykkede ud til flere knivstikkerier i forbindelse med nytåret i København

Annonce
Alarm112

Fængslede danskere i svensk drabssag er løsladt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Boligselskab skal opfylde lovkrav og sælger det halve af Mjølnerparken

Alarm112

Politiet forlænger skærpede strafzoner i København

Alarm112

Politiet undersøger muligt knivstik på Nørrebrogade

Alarm112

Beboere får lov at fortsætte sag mod ministerium

Alarm112

Skudoffer i vandpibecafé færdedes i miljø omkring bander

Alarm112

Efter skyderi på vandpibecafé: Mand fortsat i kritisk tilstand

Annonce