Annonce
POLITIK

København står klar med nyt våben i kampen mod social dumping

Nye ID-kort er det nye hemmelige våben i kampen mod social dumping Foto: Martin Sørensen
Annonce

Nu går Københavns kommune for alvor ind i kampen mod social dumping. Med budgettet for 2021 har politikkerne nemlig øremærket 20 millioner kroner til ID-kort, der skal forhindre social dumping.

ID-kortet, som i øjeblikket afprøves på to af kommunens arbejdspladser, skal fungere som et moderne 'stempelkort' på arbejdspladsen, så medarbejderne på arbejdspladserne kan tjekke sig ind og ud på de opstillede scannere med ID-kortet. Her kan de afhjælpe i sager om snyd med arbejdstimer og overarbejde.

ID-kortene hjælper allerede på de arbejdspladser, de har været afprøvet i sager om netop snyd, underbetaling og overarbejde. Her kunne kommunen hurtigt udføre en kontrol og kræve at se medarbejdernes lønsedler og ansættelsesbevis.

Overborgmester Frank Jensen (S) siger:

- ID-kortene har vist at være et effektivt våben i kampen mod social dumping. Kortene gør det lettere for os at opdage lønfusk og snyd med arbejdstid, da systemet giver os et præcist overblik over, hvem der har været på byggepladsen og hvornår. Jeg er glad for, at vi nu udbreder ordningen til flere byggerier og sender et klart signal om, at vi kommer efter de virksomheder, som ikke har rent mel i posen.

ID-kortene vil fra næste år blive indført på alle større byggerier i Københavns Kommune. ID-kortene kan også blive bragt i spil til kontrol af leverandører i andre brancher, som eksempelvis indenfor rengøring og transport, fremadrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Find én fejl

Byrum

En ring af lys skal samle Nordvest

Klumme

Mettes podcast: Lyd med lykkefix

Annonce