Annonce
Nørrebro

Kirsten er træt af stof-salg: Sælgerne holder pause i min gård

Dronningebuskene foran den ejendom, hvor Kirsten bor. Foto: Simon Reenberg
Hash-sælgerne er rykket ind i Kirstens baggård. Beboerne i ejendommen bliver truet, når de beder dem om at gå.
Annonce

Der tælles skridt, kordineres og signaleres. Og så sker det, at der leges politi-katten efter hash-sælger-musen rundt om den række buske, som står foran boligforeningen Nørrebro Vænge. En forening som støder op til Nørrebroparken. Ikke kun i weekenden men alle ugens syv dage typisk fra klokken 8.00-22.00.

Kirsten bor i en af foreningens 350 lejligheder. Og hun har første parket til Nørrebroparken. Her har hun boet de sidste 6 år og har egentlig været rigtig glad for det. Men de seneste år har der været et øget hashsalg foran ejendommen til stor ærgrelse for Kirsten.


Jeg er bange for at stikke næsen for langt frem, når jeg står i min stue, i frygt for at få en sten gennem ruden.


Annonce

Trusler i baggården

Kirsten sidder på første paket til det hash-salg, som åbenlyst foregår i Nørrebroparken. Hun kan, i en meget detaljeret form, beskrive hvordan et salg foregår og hvordan køber og sælgers adfærd er, og tilmed give en nøje beskrivelse af den utrolig brede målgruppe som dagligt henvender sig til de unge mørk-klædte mænd foran hendes vindue. Unge mænd der til tider har haft en truende adfærd overfor Kirsten.

- Jeg er bange for at stikke næsen for langt frem, når jeg står i min stue. Jeg står gerne halvanden til to meter fra vindueskarmen, når jeg skal kigge ud i parken. Jeg er simpelthen bange for at få en sten gennem ruden, hvis de ser mig, siger Kirsten.


I nogle tilfælde bliver vi affærdiget med beskeden om, at de ved, hvor vi bor, og at vi skal passe os selv. Jeg synes faktisk ikke, at det er i orden.

Kirsten


I følge Kirsten så er det alle lejligheder i stueplan, som har samme udsyn. Og nu er deres baggård også blevet et "helle" for sælgerne. Her sidder de og spiser deres frokost eller holder en pause fra salget. Og lige præcis her konfronterer Kirsten dem ofte, da hun ikke ønsker deres tilstedeværelse i gården.

- De sidder ved bordene i vores gård. Spiser deres mad og sviner som jeg ved ikke hvad. Og ikke nok med det, så bruger de også hjørnerne i gården og trappeopgangene som toilet. Det er simpelthen for meget, siger Kirsten.

Der er udsigter til, at foreningen i løbet af det næste år får sat en port op, men det er en udgift som beboerne selv kommer til afholde, for at holde de ubudne gæster på afstand. Noget som Kristen er virkelig ærgerlig over.

- Vi er flere fra foreningen som har konfronteret de unge, men de er fuldstændig ligeglade. I nogle tilfælde bliver vi affærdiget med beskeden om, at de ved, hvor vi bor, og at vi skal passe os selv. Jeg synes faktisk ikke, at det er i orden, siger Kirsten.

Kirsten er tidligere blevet kaldt ´stikker´ efter en konfrontation med en hash-sælger i Nørrebroparken. Noget som er utrolig ubehageligt, når man bor så tæt på scenen, som hun siger.

Annonce

25 personer i kø

En af de ting som fortsat overrasker Kirsten, er det brede spectre af købere. Hun oplever en aldersspredning fra unge piger på 16 år til den ældre herre i kørestol på 80 år.

- På en god fredag kan der stå op til 25 personer i kø efter joints. Det er ikke engang, fordi de prøver at gøre sig umage med at skjule deres salg, siger Kirsten.

Kirsten havde håbet, at salget var klinget lidt af i kraft med at dronningebuskene foran ejendommen tidligere er blevet reduceret til hver anden, men til hendes ærgrelse er det desværre ikke tilfældet. Hun håber på, at nærpolitiet vil øge deres indsats, så Nørrebroparken igen kan være et rart sted at være for alle.

Navnet Kristen er opdigtet, da vores kilde ikke ønsker at stå frem med eget navn i frygt for repressalier. Vi er bekendt med kildens identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vores boliger er ikke nedslidte

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce