Annonce
Nørrebro

Camilla skal fejre juleaften på corona-hotel - til gengæld betaler kommunen

I hotellets gård kan gæsterne spise frokost sammen. Camilla Nielsen og Björn Pettersson spiser oftest med de andre fra deres kollegie. Foto: Privat
For at holde smittespredningen nede tilbyder Københavns Kommune, at borgere, der lever op til nogle særlige krav, kan få betalt overnatning og mad på hotel. Camilla og Björn har begge takket ja til det tilbud.
Annonce

Julen i år er noget anderledes for Camilla Nielsen. Lige nu er hun nemlig indlogeret på Copenhagen Star Hotel i Indre By, som i øjeblikket er omdannet til corona-hotel.

- Det er meget bedre her end hjemme på kollegiet. Der var vi nødt til at isolere os og kunne kun gå på toilettet. Her kan man komme uden for og ned i lobbyen, siger Camilla Nielsen der er 24 år læser statskundskab til daglig.

Tirsdag i sidste uge fik hun svar på sin test, og om onsdagen cyklede hun afsted mod hotellet sammen med Björn Petterson fra kollegiet, som også var smittet.

Senere fik de selskab af to andre fra deres gang på kollegiet.

Annonce

Tre gratis måltider

Det er Københavns Kommune, der tilbyder sine borgere, at de kan komme på hotel for at isolere sig, hvis ikke de har mulighed for at gøre det i eget hjem.

Det er ganske gratis, og der følger tre daglige måltider med, som bliver stillet foran værelsesdøren.

- I går aftes fik vi kartoffelmos med kød til aftensmad, og til frokost fik vi en bagel med laks. Det er ret luksus, siger 24-årige Björn Pettersson, der læser til arkitekt.

Annonce

Vigtigt at få skiftet miljø

Sammen har de to kollegianere været isoleret på hotellet siden onsdag, og selvom de bruger meget tid på værelserne med at læse til eksamen eller at se tv-serier, så er der også tid til at komme ud og være sammen med de andre.

Tre gange om dagen må de forlade værelserne. Den tid bruger de på at spise frokost sammen eller få en øl i lobbyen.

- Folk socialisere mere og mere. I starten var der ikke så mange. Nu sidder der altid nogen i lobbyen og snakker med hinanden. Det betyder virkelig noget at få skiftet miljø og komme ud og snakke med andre, siger Björn Pettersson.

Fra han blev smittet har haft både mild hovedpine og kvalme, men nu er symptomerne ophørt, så han satser på at kunne hjem og holde jul i Sverige.

- Nu har jeg det godt, og jeg håber på at komme ud så snart som muligt. Men det kan ændre sig, hvis jeg får symptomer igen, og så når jeg måske ikke mit tog til Sverige, siger han.

Annonce

Juleaften på hotel

For Camilla har symptomerne været noget værre.

- Jeg startede med at have to dage med slem hovedpine. Efter det fik jeg ondt i maven, og så fik jeg ondt i siderne og i mine lægge. Og så har jeg været svimmel, og i går fik jeg ondt i halsen og blev forkølet. Men det er ikke så slemt, siger hun.

Uanset hvad må hun dog se frem til at holde juleaften på hotellet, da hun stadig har symptomer.

- I går aftes blev jeg lidt trist. Men det er fint nok. Jeg skulle fejre jul med min mor i år, så jeg har spurgt hende, om vi kan fejre en ekstra jul, og det ætnker jeg, at hun gerne vil, siger hun.

Heldigvis kan hun se frem til at holde jul med to af de andre fra hendes kollegie, som også fortsat har symptomer og derfor må blive juleaften.

Sådan kan du komme på corona-hotel

Få at få tildelt et ophold skal du:

- bo i Københavns Kommune

- være testet positiv for corona

- have ingen eller milde symptomer

- kunne klare dig selv uden pleje og hjælp udefra

Og så skal du kunne svare ja til et eller flere af følgende spørgsmål:

Deler du en lille husstand med mange på et lille område og/eller er det umuligt at opdele området I bor på, så du kan isolere dig i egen bolig?

Bor du sammen med en eller flere personer, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, og som du har svært ved at holde afstand til?

Bor du sammen med personer, som på grund af sociale problemer eller kognitive funktionsnedsættelser, ikke kan følge myndighedernes anbefalinger?

Du kan læse mere om Københavns Kommunens ordning her.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce